Digitálisan is rögzíthetik negatív teszteredményüket a Lufthansa utasai

Forrás: turizmus.com

 2021. február 24. 14:29

Először néhány járatra nyílik meg a lehetőség február 26-tól, később valószínűleg az egész úthálózatra kiterjesztik.

A Lufthansa néhány járatának utasai február 26-tól, péntektől lehetőséget kapnak arra, hogy az utazás megkezdése előtt 72 órával digitálisan rögzítsék negatív teszteredményük igazolását, valamint a Németországba történő beutazáshoz kötelező, digitális beutazási bejelentés visszaigazolását a légitársaság rendszerében.

A szolgáltatást első körben a Frankfurtból Isztambulba, valamint a Newarkból Frankfurtba és Münchenbe tartók vehetik igénybe. Március folyamán a Newark-Zürich járatra jegyet váltó SWISS-utasok számára is megnyílik a lehetőség.

A szolgáltatás meggyorsítja a check-int és a beszállást, az utasok számára pedig biztonságosabb tervezést tesz lehetővé – írja közleményében a légitársaság.

Az igazolások előzetes rögzítése gördülékenyebbé teszi a check-int és a beszállást

Fotó: Pixabay

Az utasok a repülés előtt kapnak egy értesítést a Lufthansától, ebben találják azt a linket, amelyre kattintva felvezethetik az adataikat és az igazolásokat a légitársaság rendszerébe. A dokumentumokat a Lufthansa leellenőrzi, majd e-mailt küld az utasnak arról, hogy azok rendben vannak-e, illetve megfelel-e az igazolás a mindenkori beutazási előírásoknak.

Az utasnak az eredeti igazolásokat ettől függetlenül magával kell vinnie az útra.

A Lufthansa később – a tapasztalatoktól függően – szeretné kiterjeszteni a lehetőséget az összes útvonalára, sőt úgy tervezi, hogy a jövőben a digitális vakcinaigazolványokat is be lehet majd jelenteni ezen a felületen.