A JTB felvásárolta Kuonit

Forrás: turizmus.com

 2017. június 01. 12:26

A tokiói központú JTB Corporation 100%-ban felvásárolta a Kuoni Travel Investments (Kuoni Global Travel Services) nagyvállalatot. Az akvizícióval a JTB tovább kívánja erősíteni szerepét az Ázsiából Európába irányuló beutaztatási ágazatban.

Az elmúlt években a „Departing Globally, Arriving Globally" szlogen alatt a JTB folyamatosan bővítette beutaztatási tevékenységét Európába, amely az ázsiai utazók kiemelt fontosságú úticélja. A japán piac mellett a JTB a fejlődő piacokra is kiemelt hangsúlyt fektetett, hiszen ezekről a területekről nagy mennyiségű utazó várható – áll a cég közleményében.

A becslések szerint 2020-ra Európába érkező utazók száma eléri majd a mintegy 620 milliót (ami 2010-hez képest 150 milliós növekedést jelent). Ez különösen Kína és az egyenletesen növekvő ázsiai küldőpiacok esetében látható. A JTB csoport beutaztatási üzletágának fenntartható növekedése céljából a JTB bejelentette a Kuoni Global Travel Services felvásárlását, amely tovább erősíti a beutaztatási szolgáltatás színvonalát, valamint az európai piaci részesedés növekedését.

A Kuoni Global Travel Services a világ egyik vezető utazási vállalata, amely egyik kiemelkedő üzleti tevékenysége az Ázsiából Európába érkező szabadidős és vállalati csoportok utaztatása, amellyel a több, mint 100 éves tevékenység során egy erős márkát építettek fel. Az akvizíció nem csak lehetőség arra, hogy a JTB kiterjessze a hálózatát és ismertségét, ezzel egyedi szolgáltatóvá válva Európában, de lehetővé teszi a magas hozzáadott értékű, az utazók még speciálisabb igényeinek megfelelő szolgáltatás nyújtását a jövőben, mely a cég európai beutaztatási pozícióját még jobban erősíti.

A Kuoni Global Travel Services felvásárlása új üzleti perspektívákat nyit a JTB számára. Növeli a fejlődő piacokról történő csoportos beutaztatást a desztináció szolgáltatásainak egyidejű fejlesztésével. Emellett hozzájárul a globális MICE-szolgáltatások erősítéséhez és terjeszkedéséhez Európában és az USA-ban.

Az akvizíció az illetékes hatósági és jogi megfelelőségi vizsgálatok után zárul le.

A Kuoni Global Travel Services továbbra is törekszik független szolgáltatóként tevékenykedni az iparágban és a JTB mellett folytatja együttműködését más partnerekkel is, nagy hangsúlyt fektetve az ügyfelek adatainak bizalmas kezelésére.

A Kuoni Global Travel Services-ről

Bejegyzett név: Kuoni Travel Investments Ltd

Központi iroda: Zürich, Svájc

Éves forgalom (2016): 589 millió euró

Alkalmazottak száma (2016): mintegy 1400 fő