A Kéktúra újabb szakaszáról készült friss térkép

Forrás: turizmus.com

 2019. július 24. 11:04

Az I. kötet aktualizált kiadása Hollóházától Nagymarosig, az Északi-középhegységen keresztül kíséri végig a túrázókat.

A most megjelent I. kötet

Fotó: Cartographia

A turistakalauz 174 oldalas I. kötetének 3., aktualizált kiadásában a részletes térképszelvények, aprólékos útleírások, a látnivalók igényes ismertetése mellett mintegy 400 fotó is szerepel.

Az I. kötet folytatása, a Kéktúra II. kalauz (3. kiadása 2019 tavaszán jelent meg) Visegrádtól az Írott-kőig a Dunántúli-középhegységen át vezeti a vándort.

A Cartographia hagyományos turistatérképei mellé 2000 óta elindult spirálos kivitelű, a térképszelvényeket az adott táj bemutatásával, településismertetőkkel, túraleírásokkal kiegészítő, s ezeket a fejezeteket százszámra fotókkal illusztráló turistakalauz sorozat egyik fontos küldetése is a túrázás, eme bárki számára „hozzáférhető” egészségmegőrző, rekreációs, ismeretszerző szabadidős tevékenység táborának kiszélesítése, egy kötetbe gyűjtött teljes körű informálása, a túraszervezés/vezetés segítése. Ennek a sorozatnak az alapjain készült el a Kéktúra kalauz I. és II. kötetének a Magyar Természetjáró Szövetség, valamint a megyei természetjáró szervezetek tájékoztatása alapján a közelmúltbeli nyomvonal-változásokkal, a kapcsolódó útleírás-korrekciókkal is (például 2019 júliusában: Kékes–Mátraháza között) aktualizált új kiadása, amelyet a sorozat esszenciájaként, legfrissebb turistatérkép-állományokból megújított tipográfiával állítottak össze.

A Kéktúra kalauz aktualizált kiadását a Cartographia Kft. önerőből valósította meg – tájékoztatott a kiadó.

A Rockenbauer Pál Emlékfa az Országos Kéktúra útvonalán

Fotó: Wikipedia