A kerékpáros turizmus újragondolása a Balaton térségében

Szerző: Miskolczi Márk

Forrás: turizmus.com

 2021. február 01. 11:00

A kerékpáros túraútvonalak és szolgáltatások iránti keresletet mérte fel egy tanulmány, amelyet a Turizmus Bulletin folyóirat közölt.

A kerékpározás az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység, ezáltal az aktív turizmus alapvető szolgáltatáseleme is egyben. A Turizmus Bulletin 2020/4. számában megjelent „Kerékpáros turizmus újragondolva – a kerékpáros túraútvonalak és szolgáltatások iránti kereslet felmérése a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben" című tanulmányban Lőrincz Katalin, Banász Zsuzsanna, Vizi István György és Princzinger Péter a kerékpáros turizmus iránti kereslet elemzésével, ezen keresztül pedig a régió kerékpáros turizmusban betöltött szerepének fejlesztésével foglalkozik.

Magyarország aktív turizmusát olyan unikális, jelentős idegenforgalmat realizálni képes természeti erőforrások erősítik, mint például a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó vagy a Fertő tó, ennélfogva szükségszerű a kereslet folyamatos monitoringja és új termékfejlesztési irányok kijelölése.

Magyarországon a Balaton térsége a leglátogatottabb kerékpáros desztináció

Fotó: Kaiser Erika

A szerzők 2019 november és 2020 január között online kérdőív segítségével vizsgálták meg a rendszeresen kerékpározók, illetve aktív életmódot folytatók szokásait. A kutatásba a keresleti oldal szereplőit is bevonták; kerékpáros szolgáltatókkal és döntéshozókkal fókuszcsoportos, valamint strukturált interjúk készültek.

Az eredmények alapján kijelenthető, hogy Magyarországon a Balaton kiemelt turisztikai régió az első számú, leglátogatottabb belföldi kerékpáros desztináció. A kutatás során a magyarországi kerékpáros- és aktív életmódot folytató turistákat több ismérv szerint (pl. küldő terület, úti cél, időbeli logika, aktivitás, motiváció), rendhagyó módon csoportosították a szerzők, az új szempontok pedig támpontot adnak a kerékpáros szolgáltatásfejlesztés szemléletváltásához.

Az eredmények iránymutatásként szolgálhatnak nemcsak a már létező kerékpáros utak fejlesztéséhez, hanem a „Balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatás fejlesztése" megnevezésű projekt keretében mintegy 600 km hosszú kerékpáros túraútvonalak és a kapcsolódó szolgáltatások kialakításához is – hangsúlyozzák a szerzők.

A teljes tanulmány letölthető IDE kattintva.