A klímaváltozás hatása a turizmusra, avagy utazz nyáron a sarkkörhöz!

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 10. 12:12

Eddig az volt a bajuk a svédeknek, hogy nincs nyár, és ezért mindenki elutazott a melegebb éghajlatú szigetekre, most viszont olyan hőség tombol Stockholmban, hogy sokan elkezdtek érdeklődni a hűvösebb célpontok iránt.

A klímaváltozást először érezték pregnánsan a Skandináviában élők, ami hosszú távon átrendezheti elsősorban a nyári utazási piacot. Hiszen ha otthon is kánikula van, akkor nem érdemes elrepülni mediterrán vidékre, vagy legalábbis nem ilyenkor.

Az utóbbi napokban tehát erőteljesen megnőtt az Izland, valamint Norvégia északi része, a sarkkörön túli Tromsö és környéke iránti turisztikai érdeklődés. Norvégia éghajlata általában hűvösebb, mint Svédországé, és igaz, hogy jóval magasabbak az árak, de aki a 23 Celsius-fokot jobban kedveli, mint a 34-et, az úgy döntött, a szomszéd ország felé veszi az irányt.

Ilyen panorámával kínálnak kiadó lakást a sarkkörön túli Tromsöbe az Airbnb-n

Fotó: trip101.com

De akik még egzotikusabb célpontok iránt lelkesednek, azoknak újabban a Húsvét-szigetet ajánlják a svéd utazási irodák.

Sokan nem tudják, de a szobrairól híres különleges terület jogilag Chiléhez tartozik. Az őslakosokból nagyon kevés maradt fenn, az európaiak meg a dél-amerikaiak által behurcolt járványok miatt. A mintegy 900 megmaradt monumentális kőszobor és a páratlan természeti értékek miatt a sziget a világörökség része. A mai lakosság túlnyomórészt az idegenforgalomból él, repülőgépekkel és nagy üdülőhajókkal naponta érkeznek ide turisták a világ minden tájáról.

 

 

Kapcsolódó cikkek