A koronavírus-pánik lehetséges nyertesei

Forrás: turizmus.com

 2020. március 04. 10:39

Miközben az országot lázban tartja a koronavírus várható érkezése, sokan aggódnak befizetett nyaralásuk miatt. Világszerte számtalan úti célt választhatunk, ahol biztonságban tudhatjuk magunkat.

Újabban kevesebben indulnak útnak Kína, Japán vagy épp Észak-Olaszország felé. A Külügyminisztérium sem javasolja, hogy ezekre a rizikós területekre látogassunk, ahová a repülőjáratok száma is lecsökkent. Ez mégsem szegi kedvét az utazás iránt érdeklődő magyaroknak.

„Elenyésző azok száma, akik visszamondják a foglalásukat” – tudtuk meg Konrád-Vidosa Veronikától, a Morton’s Travel utazási szakértőjétől. Jellemzőbb, hogy az utasok a nyári-őszi időszakra halasztják a terveket, de a többség kalandvágya most is töretlen. Az is kirajzolódni látszik, hogy egyes országok a koronavírus „nyertesei” lehetnek, legalábbis turisztikai szempontból: ahol a járvány még nem jelent meg, ott változatlan a forgalom.

A Maldív-szigeteket most is bátran lehet ajánlani

Fotó: Pexels

„Bátran ajánlhatjuk az olyan közkedvelt üdülőhelyeket az Indiai-óceánon, mint Mauritius, a Maldív- és a Seychelle-szigetek. A Közel-Kelet is kockázatmentesen látogatható, így Dubaj, Tunézia, Egyiptom, Jordánia és Izrael is remek célpont ebben az időszakban. Törökországban is alacsony a fenyegetettség, ezért népszerű úti célnak ígérkezik a nyári szezonra” – hangsúlyozza a szakember.

 

Irány Amerika?

Amerika is tökéletes választás lehet. Már csak azért is, mert itt az egészségügy kimagasló színvonalú, és már a határellenőrzés során hatékonyan szűrik ki a fertőzötteket.

„Amerika neve mindig is egybeforrt a biztonsággal, ráadásul épp olyan izgalmas élményt jelent felderíteni, mint az európai nagyvárosokat. További előny, hogy a Karib-térség zöme is megközelíthető Amerikán keresztül. Az utazásunkat így egy egzotikus pihenéssel is megkoronázhatjuk, például Mexikóban vagy a Dominikai Köztársaságban” – hívja fel a figyelmet Konrád-Vidosa Veronika.

„Sokan abban reménykednek, hogy amint beköszönt a jó idő, a koronavírus is – az influenzához hasonlóan – elcsitul majd. Mindenkinek azt tanácsoljuk, ne aggodalmaskodjon előre, várjuk ki, hogyan alakul a helyzet” – tette hozzá a szakember.

(X)