A közösségi médiáé a jövő a turizmusban is

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 24. 12:54

A közösségi média mindent megváltoztat, a B2B üzletmenettől a termékfejlesztésig és a dizájnig, és még csak a folyamat kezdetén tartunk. A legfőbb szabály: jelen lenni folyamatosan.

Az amerikai Sparkloft médiaügynökség igazgatótanácsának elnöke, Martin Stoll a Tnooz turisztikai hírportálnak adott interjújában azt fejtette ki, hogyan tudnák használni a tour operatorok, a szabadidős tevékenységek és turisztikai nevezetességek képviselői hatékonyan a közösségi médiát, megújítva ezzel tevékenységüket és fejlesztve márkájukat.

Amint megjegyezte, a közösségi média nagyon hatékony lehet, de önmagában nem csodaszer. Posztokkal és lájkokkal sok embert el lehet érni, de sok esetben szükség van ma még a hagyományos fizetős médiára is, a kettő együtt lehet eredményes. Ugyanakkor ma már kihagyhatatlan, hogy jelen legyünk, méghozzá hatékonyan a közösségi médiatérben, fotókkal és videókkal, amelyeket majd az emberek megosztanak, így gerjesztve ismertségünket. Élni kell a hashtag-ek adta lehetőséggel és rögtön fel kell ajánlani wifikapcsolatot a fogyasztóknak, turistáknak, üzleti partnereinknek.

Stoll egyebek között a Snapchat-et ajánlja a turisztikai szakma, főleg a nevezetességek az attrakciók képviselőinek, valamint a Reddit-et és a Quorá-t emelte ki, mint kedvenc közösségi platformját. Mindkettő nagyon fiatalos és trendi, a Reddit főleg a popkultúrában erős, a másik pedig okosít és szakmailag erősíthet.

A közösségi média nagyon hatékony lehet, de önmagában nem csodaszer

Fotó: kozossegimedia.cafeblog.hu

Jó példaként hozta fel, hogy készítettek egy 360 fokos videót az egyik üzleti partnerük számára, amely aztán a legtöbb embert érte el a legkisebb befektetéssel. A Facebookon még viszonylag újnak számít ez a megoldás.

A legnagyobb hiba, amit ma elkövethet valaki a közösségi médiát illetően, ha nincs eléggé jelen és nem követi a legújabb trendeket. A megcélzott közönséggel való állandó és egyre korszerűbb kapcsolattartás nagyon fontos. Igaz hogy sok munkával jár, de meghozza a gyümölcsét. Érdemes figyelni a szakmai konferenciákra is, mint az október 11-13. közötti Los Angeles-i.

A legfontosabb közösségi média ma szerinte a Facebook, a Twitter, a Snapchat, az Instagram, de nem szabad elfeledkezni a kínai WeChat-ről sem. A közösségi hálózatok egyre nagyobb szerepet játszanak a turisták döntési folyamatiban és az üzleti reputációban egyaránt. Ez a fajta jelenlét kulcsfontosságú ma, ugyanakkor a leghatékonyabb és legolcsóbb marketing formula lehet.