A Kühne + Nagel beköltözik a budapesti repülőtérre

Forrás: turizmus.com

 2018. május 30. 19:12

Budapestnek minden adottsága megvan az utasszállítók rakterében bonyolított, úgynevezett „belly cargo” forgalom dinamikus fejlesztéséhez is.

A világ egyik legnagyobb logisztikai vállalata, a Magyarországon piacvezető Kühne + Nagel úgy döntött, hogy csatlakozik a budapesti repülőtéren légi áru kiszolgálást végző cégek táborához. A Kühne + Nagel képviselői raktár- és irodalétesítmények bérlésére kötöttek szerződést a repülőtér-üzemeltetővel, hogy kihasználják az áruszállító gépek közelségéből adódó előnyöket.

A Kühne + Nagel munkavállalói 2019. július 1-én fogják megkezdeni tevékenységüket a Budapest Airport területén, amikor a repülőtér-üzemeltető mintegy jelentősebb alapterületű bérelt raktár- és irodalétesítményeket ad át a cég használatába. Magyarország piacvezető szállítmányozó vállalata kiemelt figyelmet fordít a Budapest Airport légiáru-kezeléssel kapcsolatos fejlesztési terveire.

A Kühne + Nagel a Budapest Airporton

Fotó: turizmus.com

A repülőtér-üzemeltető tavaly nyáron két logisztikai központot adott át nemzetközi integrátor szolgáltatóknak az 1. Terminál közelében, idén nyáron pedig megkezdődik a 2019 közepén átadandó Cargo City létesítmény kivitelezése.

Ötéves, több mint 160 millió euró értékű, „BUD 2020” repülőtér-fejlesztési terve keretében a Budapest Airport további beruházásokat tervez a légiáru-kiszolgálás terén. Míg a legtöbb nyugat-európai repülőtéren a cargo fejlesztések útjában komoly kapacitáskorlátok állnak, Budapestnek minden adottsága megvan a dedikált légiáru-szállítás (pl. Cargolux, Turkish Cargo, Qatar Airways Cargo és Silkway), illetve az utasszállítók rakterében bonyolított, úgynevezett „belly cargo” forgalom dinamikus fejlesztéséhez. Utóbbit nem kevesebb, mint négy, a repülőtér nyári menetrendjében szereplő, Észak-Amerikába irányuló, közvetlen transzatlanti járat is nagyban segíti, hiszen a magyar főváros, illetve New York, Chicago, Philadelphia és Toronto között közlekedő utasszállító gépek alkalmanként mintegy 10 tonna légiárut is képesek szállítani.

„Magyarország piacvezető légi szállítmányozó vállalataként az a célunk, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldásokat kiváló szolgáltatási színvonalunk folyamatos fenntartása érdekében.” –nyilatkozta Szabó László, a Kühne + Nagel Magyarország légi szállítmányozási vezetője. Hozzátette: „Hiszünk benne, hogy ügyfeleink igényeit - például új, közvetlen szállítási szolgáltatások iránt Philadelphiába, Chicagóba vagy New Yorkba – akkor tudjuk a legjobban követni és kielégíteni, ha az üzleti tevékenységeikhez a lehető legközelebb vagyunk. Ezért is fontos számunkra a Budapest Airport partnersége.”