A Külügyminisztérium óvatosságra inti a Bangkokba készülőket

Forrás: MTI

 2013. november 08. 15:35

- Az elmúlt hetekben egyre több a tüntetés Bangkokban, ezért a Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a thaiföldi fővárosba készülő, illetve ott tartózkodó magyarokat, hogy legyenek fokozottan óvatosak.

A konzuli szolgálat honlapján közölték: az egyre szaporodó bangkoki tüntetések miatt a thaiföldi kormány november 30-ig újra életbe léptette a belbiztonsági törvényt a thaiföldi főváros Phra Nakhon, Pomprap Sattuprai és Dusit nevű központi kerületeiben, amelyek a történelmi belvárosnak, a Parlament és a Miniszterelnöki Hivatal épületeinek is helyet adnak.

November első hetében az Uruphong útkereszteződésnél, a Ban Sen vasútállomásnál, a Silom Roadon és a Ratchadamneon Avenue-n a esetenként 20 ezernél is többen gyűltek össze a békés tüntetéseken.

A konzuli szolgálat ezért arra hívja fel a figyelmet, hogy a Bangkok különböző negyedeire kiterjedő demonstrációk helyszínei közelében tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, kerüljék a politikai tömegcsoportosulásokat és vegyék figyelembe, hogy a tüntetések miatt óriási közlekedési dugók alakulhatnak ki.