A Kúria a Best Reisen kártérítési felelősségét állapította meg

Forrás: MTI/turizmus.com

 2016. június 22. 18:43

Kártérítési felelőssége van a Best Reisen utazási irodának a 2011 novemberében történt egyiptomi buszbaleset károsultjai felé, a cég nem korlátozhatja a kártérítés összegét - döntött a Kúria, amely fenntartotta az első-, és másodfokon eljáró bíróság hasonló ítéleteit.

A felülvizsgálati eljárásban a Kúria öt károsult ügyében szerdán hirdetett határozatot, ugyanakkor a felperesi képviselők szerint ez a végzés iránymutató lehet a többi alperes ügyében, valamint - a konkrét baleseten túlmutatóan - akár más, hasonló ügyekben.

A Kúria mostani döntése nem konkrét kártérítési összegekről szól, hanem lényegében a követelések jogalapját teremtette meg.

Mint ismert, 2011 novemberében felborult egy autóbusz, amely magyar turistákat szállított a hurghadai szállodától a repülőtérre. A balesetben 11-en meghaltak, 27-en pedig súlyosan megsérültek.

Az egyiptomi autóbusz balesetet követően a  MUISZ komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a felelősségbiztosítás Magyarországon is elérhető biztosítási módozat legyen a hazai utazási irodák számára, ugyanis ez az érdeke mind az utasoknak, mind az utazási vállalkozásoknak – mondta el kérdésünkre Molnár Judit, a MUISZ szóvivője. A felelősségbiztosítás kiemelt fontossággal bír, hiszen bármilyen körültekintően is szervezik meg az irodák az utazásokat, egy emberi mulasztás bármikor megtörténhet és az beláthatatlan következményekkel járhat minden érintett számára. Épp ezért, a MUISZ mindent megtesz annak érdekében, a felelősségbiztosítás Magyarországon is bevezetésre kerüljön.