A legelegánsabb norvég turisztikai vonzerő

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 05. 11:29

Bizonyára a híres ascoti derby ihlette a norvégiai Ovrevoll évenkénti lovasversenyét, amely turisztikai attrakció is egyben. Ráadásul kiváló lovakban és szépséges kalapokban itt is gyönyörködhetnek a látogatók.

A tekintetben, hogy világszerte mi vonzza a turistát, egészen elképesztő széles a skála: a világhírű művészek fellépésétől és a sporteseményektől a katasztrófákig, a túlélő túráktól a fogorvosi kezelésekig. Az elegáns lovas versenyek nem a tömegeket célozzák meg, de jót tesznek az országimázsnak. A norvégiai galopp-parádén a királyi család tagjai is részt szoktak venni.

Az Ovrevoll Galopp a leghíresebb skandináviai lovasverseny, amely egyben családi program, gasztronómiai fesztivál és kalapvetélkedő is. A legkisebbeket a pónikon való lovaglás és a régimódi vidámpark izgatja, míg a hölgyeket az, ki nyeri az évi legbizarrabb fejet díszítő műalkotás díját.

A derby helyszíne alig 15 percnyire van Oslo központjától, tehát annak is érdemes ellátogatni oda, aki csak nézelődni óhajt. A legtöbb látogató – nem meglepő módon – Skandináviából és Nagy-Britanniából érkezik, de a tehetős oroszok itt is képviseltetik már magukat. Közülük sokan fiatal orosz tervezők által megálmodott ruhákban és fejfedőkben jelenjenek meg, népszerűsítendő a hazai ipart.