A légiforgalom lassan helyreáll, és eléri a 2019-es szintet

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 21. 12:52

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) legfrissebb elemzése szerint a légi járatok száma 28 százalékkal, a teljes ülőhely-kapacitás pedig 32 százalékkal nőtt az utóbbi hónapokban, így a kapacitás a 2019-es adatok 80, az utasforgalom pedig a 72 százalékát elérte már.

Az idén januártól augusztusig terjedő időszakot elemezve a statisztikákból kiderült, hogy a szállított utasok száma 55 százalékkal nőtt a 2021-es év azonos időszakához képest - írja a Travel Daily News.

A bevételek tekintetében 2022 első nyolc hónapjában becslések szerint 70 százalékos növekedést értek el 2021 azonos időszakához képest a légitársaságok.

Az idei év első nyolc hónapjában üzemben lévő utasszállító repülőgépek száma 34 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és tükrözte a forgalom általános helyreállását, elérve a járvány előtti szint 80 százalékát.
A forgalomban lévő teherszállító repülőgépek száma csak 4 százalékkal magasabb, mint a járvány előtt, aminek elsősorban az az oka, hogy a cargo repülőgépek a járvány ideje alatt is használatban voltak az orvosi, humanitárius és egyéb kritikus globális ellátási láncok támogatására, valamint annak, hogy a fogyasztók egyre jobban támaszkodnak a nemzetközi e-kereskedelemre.

Az ICAO előrejelzései szerint a légiforgalom az idei év negyedik negyedévére vagy 2023 első negyedévére teljesen visszaáll a járvány előtti szintre

Fotó: 123rf.com

Az ICAO jelenlegi előrejelzése szerint a nemzetközi útvonalcsoportok többsége az idei év negyedik negyedévére vagy 2023 első negyedévére teljesen visszaáll a járvány előtti szintre. Kelet- és Észak-Ázsia szegmensei lassabban haladhatnak, és a helyreállás ott 2023-ban várható csak.