A Lego Art óriási világtérképpel ünnepli az utazások újraindulását

Forrás: turizmus.com

 2021. május 26. 12:00

Az utazás szerelmeseit egészen biztosan lenyűgözi majd ez az új különleges LEGO® Art Világtérkép. A kétdimenziós LEGO lapocskák lehetővé teszik az építők számára, hogy elmerüljenek a Föld lenyűgöző ábrázolásának megépítésében.

Az új LEGO Art Világtérkép többféleképpen újragondolható és személyre-szabható: a kockából készült gombostűkkel megjelölhetők azok a helyszínek, melyeket már meglátogattunk, vagy kiemelhetők azok, amelyek a bakancslistánkon szerepelnek.

Ez a LEGO Csoport történelmének eddigi legtöbb, összesen 11695 elemet tartalmazó szettje. A készlet építési útmutatója bemutatja, hogyan kapcsolható össze egymással a 40 alaplap, melyek három részre bonthatók, ezáltal három különböző módon rendezhető át az építmény.Ez lehetővé teszi, hogy az építők kedvenc helye kerüljön a térkép középpontjába.

A 65 cm magas és 104 cm széles művön az óceánok is tetszés szerint variálhatók: A lapocskák elhelyezhetők úgy, hogy visszaadják a tengermélységet, de akár kreatív mintázatokat is kialakíthatunk rajta.

lego

A 11695 elemet tartalmazó szetten jelölhetjük azt is, mely országokban jártunk már

Fotó: Lego Art

A szetthez tartozó hanganyaganyagban utazási szakértők beszámolói hallhatók, például Torbjørn C. Pedersen blogger felfedező beszámolója, aki először látogatott el a világ összes országába úgy, hogy egyszer sem szállt repülőgépre.

Az új szetthez tartozik még egy fotókkal illusztrált instrukciós füzet is, egy fehér kockákból összerakható keret, és két tartóelem, amelyekkel a térkép könnyen kiállítható

„Tudjuk, hogy a felnőtt rajongóink szeretnek utazni, sokuknak több mint egy éve mégsem volt rá lehetőségük. Arra gondoltunk, ez a legmegfelelőbb módja annak, hogy az otthon kényelméből fedezzék fel a világot, lehetővé téve azt, hogy annak meg- és újraépítésével tervezzenek vagy nosztalgiázzanak.” - mondta Fiorella Groves, a LEGO Art kreatív vezetője.