A legújabb kétéltűvel csobbantunk a Dunában

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2021. június 17. 16:33

A magyar fejlesztésű RiverRide úszóbusz 2009 óta szállítja szárazföldön és vízen a budapesti városnéző turistákat. A sárga kétéltű továbbfejlesztett változata, a Swimbus most először mutatkozott be a magyar fővárosban.

„A RiverRide indulása óta körülbelül 13 ezer alkalommal jártunk a Dunában, megtettünk több százezer kilométert a városban, és összesen négyszázezer utast szállítottunk. Láttuk, miben lehetne javulni, hogyan lehetne még modernebb a jármű, így megterveztünk egy új úszóbuszt” – mondta a második generációs kétéltű sajtóbemutatóján Galla Gábor, a jármű megálmodója és egyben a Swimbust építő cég többségi tulajdonosa.

„A finanszírozáshoz csatlakoztak a leendő üzemeltetők, akik Hamburgban szerettek volna kétéltű városnéző járatokat indítani. Azóta cégtársak lettünk, az általunk gyártott úszóbusz pedig öt éve üzemel Hamburgban, nagy sikerrel. A budapesti és a hamburgi városnézések tapasztalatai alapján született meg a Swimbus 12.01, amely a hamburgi úszóbusz továbfejlesztett változata.”

Ez a hamburgi úszóbusz továbbfejlesztett változata

Fotó: Szerdahelyi Krisztina/turizmus.com

 

A fő prioritás a biztonság

A piacon nagyon kevés olyan cég van, amelyik vállalkozik egy ilyen kétéltű megépítésére, mert egyrészt nincs erről elég tapasztalat, másrészt egy viszonylag kicsi járműbe kell sok dolgot beépíteni. Barta Péter, az úszóbusz főtervezője elmondta, hogy a járműnek meg kell felelnie egy busz és egy hajó követelményeinek is. Az volt a legnagyobb műszaki kihívás, hogy egy átlagos turistabusz nagyságú járműbe elhelyezzenek egy közúti és két hajózási motort, három hűtőrendszert, három üzemanyagrendszert, három kipufogórendszert.

„Fő prioritásunk a biztonság volt, ezért az előírásokon messze túlmutató biztonsági megoldásokat alkalmaztunk. A két hajóhajtás és a kormányzás is egymástól teljesen független, a hajótest alumíniumból épült, amelynek szilárdsága messze meghaladja az erre a vízi zónára jellemző terheléseket. Továbbá a meglévő tűzvédelmi berendezéseken kívül még két, egymástól független automata tűzoltórendszert is beépítettünk. Az elkészült jármű ellenőrzésére nagy, nemzetközileg elismert minősítő intézeteket kértünk fel. A hajós részt a Germanischer Lloyd, a közúti részt a TÜV Rheinland minősítette. A kétéltű jármű jelentősebb részeit bejegyzett ipari mintaoltalom védi.” – magyarázta a konstruktőr.

Városnézés a Dunán Swimbusszal

Fotó: Swimbus/Lékó Tamás

 

Az Európai Unióban is kuriózum

Galla Gábor azt is elmondta, hogy az új Swimbus a német partnereik befizetéséből, saját forrásból és állami pályázati segítséggel épült. Mivel a költségeket részben a RiverRide üzemeltetéséből származó profitból finanszírozták, a pandémia következtében lenullázódott turizmus komoly gondot okozott számukra, így a kieső bevételeket hitelből kellett pótolniuk.

„A kétéltű járműveknek nagy a piaca, több mint száz vállalkozó cég keresett meg bennünket a világ különböző részéről, hogy szeretne ilyen különleges turisztikai attrakciót vásárolni, mert ilyen járművet nem épít más a világon. Ráadásul az egész Európai Unióban egyedül a mi úszóbuszaink közlekedhetnek városi autóbuszként és személyhajóként. Ezért a terveink között szerepel a gyártási kapacitások bővítése, hogy ki tudjuk elégíteni az igényeket, illetve a gyártási know-how külföldi értékesítése. Emellett további fejlesztésekben is gondolkodunk, ilyen lenne a hidrogénhajtású kétéltű, ami, ha elkészül, ugyanúgy világújdonság lesz, mint a most bemutatott Swimbus.”

 

Budapesten egyelőre a RiverRide viszi az utasokat

A most bemutatott úszóbusz hamarosan Hamburgban folytatja pályafutását. A budapesti utasok egyelőre a már ismert sárga RiverRide-dal utazhatnak, de belátható időn belül nálunk is közlekedik majd az úszóbusz legújabb verziója.

Galla Gábor elmondta, hogy a RiverRide jelenleg hétvégente várja a városnézőket – a belföldi utasokra gondolva a korábban megszokottnál jóval alacsonyabb, 3-4000 forintos jegyáron.