A lengyelek kalandvágyóbbak, a románok gyerekbarátabbak nálunk

Forrás: turizmus.com

 2016. december 21. 15:48

A lengyelek a legnyitottabbak az új úti célok felfedezése iránt, a magyarokkal és a románokkal összevetve – derül ki a Wizz Tours téli külföldi utazási szokásokat vizsgáló felméréséből, amely a három nemzet több mint 5000 válaszadójának véleményét tükrözi.

A válaszadók több mint 80 százaléka tervez idén télen külföldre utazni, ám a magyarok, a románok és a lengyelek utazási szokásai jócskán különböznek.

A magyarok 72 százaléka jelezte, hogy téli utazásakor új úti célt választ, ez az arány a románoknál 71, míg a lengyeleknél közel 90 százalék – ők tehát a legkalandvágyóbbak. Ez valószínűleg azzal is összefügg, hogy a lengyelekre jellemző leginkább a magányos vagy páros utazás: a válaszadók csaknem 60 százaléka tervezi egyedül vagy párban téli külföldi útját.

A magyarok nem egészen fele utazik csak a gyerekekkel együtt télen. Ezzel szemben a román családok háromnegyede ilyenkor is gyerekkel utazik külföldre. Érdekes párhuzam, hogy a román válaszadókra jellemző a leginkább (56%) az is, hogy egyben foglalják le a repülőjegyüket, szállásukat és az utazás egyéb összetevői. A magyarok és a lengyelek közel azonos, kétharmados arányban inkább a külön foglalást preferálják.

Corralejo – Fuerteventura legnépszerűbb üdülőhelye

A legnagyobb különbség azonban, hogy míg télből a nyárba utazást a lengyelek és a románok háromnegyede tervez, a magyaroknak csak mintegy 40 százaléka él ezzel a lehetőséggel. „A magyar utazók körében még nem igazán terjedtek el a télből a nyárba utak, pedig a környező országokban is egyre népszerűbbek a Nyugaton már régóta megszokott ilyen típusú utazások" – mondja Csanálosi István, a felmérést végző Wizz Tours ügyvezető igazgatója, aki a közép-európai trendek alapján valószínűsíti, hogy nálunk is nőni fog az érdeklődés a „téli nyaralások" iránt, különösen, mivel egyre bővül a korábban egzotikusnak tartott, ma viszont már diszkont-légitársasággal is elérhető desztinációk száma.

A hidegből nyaralni vágyóknak a Wizz Toursnál Málta, Dubaj vagy a Kanári-szigetek lehetnek a legvonzóbb célpontok, ezek közül is a két legújabb: Lanzarote és Fuerteventura.

Kapcsolódó cikkek