A LOT a legjobban fejlődő légitársaság Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. február 08. 20:04

A Budapest Airport által szervezett 12. díjátadó ünnepségen a LOT elnyerte "A legjobban fejlődő légitársaság 2018” díjat.

A díjat a tavaly májusban elindított közvetlen Budapest - New York és  - Chicago-járatoknak, valamint a cargo üzemelés fejlődésének köszönhetően ítélte oda a repülőtér.

- A LOT ma a legkedveltebb légitársaság a leggyorsabban növekvő európai régióba és onnan utazó utasok számára Kelet-Közép-Európába. Ez további bizonyíték arra, hogy a nyereséges növekedési stratégiánk megvalósításával a helyes irányt választottuk - emelte ki a díj kapcsán Rafał Milczarski, a LOT elnöke.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte: “A Chicagóba és New Yorkba (JFK) való csatlakozás megnyitása mellett a LOT növelte a Varsóból Budapestre irányuló járatok gyakoriságát, és közvetlen kapcsolatot indított Krakkóból Budapestre. Ráadásul a LOT jelentősen fejleszti a cargo üzemelését, beleértve az USA-t is.”

2018-ban a LOT Budapestről közel 2600 tonna rakományt és postát szállított, 86 százalékkal többet, mint 2017-ben, és figyelembe véve az új kapcsolatok megnyitását követő időszakot, azaz 2018. május - december - 125 százalékkal többet, mint a megelőző év azonos időszakában.

A LOT képviselői a Budapest Airport vezetőivel a díjátadón: Jost Lammers (BUD), Elzbieta Borzon (LOT mo-i igazgató), Michał Fijol (LOT CCO), Kam Jandu (BUD), René Droese (BUD cargo)

Fotó: Facebook

Michał Grochowski, a LOT Cargo Iroda vezetője kiemelte, hogy a legnagyobb arányban Budapestről az áruk a LOT fedélzeten New Yorkba, Tokióba és Chicagóba utaznak.

Éves szinten több mint 170,000 utas utazik Magyarországról az USA-ba. Több mint 70,000 ember használta már a LOT csatlakozásokat. A LOT jelenleg már 108 menetrendszerinti járatot kínál, például Varsóból Miamiba, Los Angelesbe, Newarkra, Szöulba, Tokióba és Szingapúrba, Budapestről New Yorkba és Chicagóba, Krakkóból Chicagóba és Rzeszówból Newarkra.

A LOT 2018-ban 8.8 millió utast szállított, míg 2017-ben 6.8 millió utazó választotta a lengyel nemzeti fuvarozót. 2019-ben az utasszám 10 millió főlé nőhet.

(X)