A Lufthansa A350-900 először szállt le otthoni repülőterén

Forrás: turizmus.com

 2016. december 22. 12:16

Lezajlott az év egyik legfontosabb eseménye a Lufthansa Csoportnál: leszállt az első A350-900 utasszállító repülőgép az otthonául szolgáló müncheni repülőtéren.

A Lufthansánál, Münchenben állomásozik a világ legmodernebb, tíztagú nagy távolságú flottája. „Az A350-900 a legújabb, legmodernebb műszaki jellemzőkkel felszerelt repülőgép, amelyen napjainkban kereskedelmi pilóta repülhet" – nyilatkozta Martin Hoell, a Münchenbe repülő új gép kapitánya. Annika Wittman utaskísérő olyan mérföldkőként jellemezte az utat, amely „rendkívüli büszkeséggel töltötte el" a gépet Münchenbe szállító fedélzeti személyzet minden tagját.

A Toulose-ból érkező LH 9921 járat a déli kifutópályán szállt le, ahol a repülőtéri tűzoltócsapat vízfüggönnyel köszöntötte az új gépet. A fedélzeten utazott a Lufthansa karácsonyi angyala, a cég dolgozója, Anja Oskoui is, aki különleges ajándékot hozott a bőröndjében: 10 ezer euró értékű utalványt adott át egy müncheni árvaház képviselőinek a Lufthansa nonprofit dolgozói szervezete, a Help Alliance ajándékaként.

 

A több mint 17 éve alapított Help Alliance célja, hogy a világon minél több ember dönthesse el szabadon, hogyan kívánja élni az életét. A Lufthansa által alapított 13 nonprofit szervezet eddigi eredményei: több mint 140 segélyprojekt sikeres támogatása és több mint 10 millió euró értékű adomány – a különböző természeti katasztrófák idején nyújtott sürgősségi segítségen túlmenően.

Fotó: A Lufthansa karácsonyi angyala, Anja Oskoui átadja az utalványt a müncheni árvaház képviselőinek. (Balról jobbra) Kathrin Krist (az árvaház vezetője), Daniel Fritsch (új épületekért és kíséret nélkül érkező menekült gyermekekért felelős divízióvezető) és Martina Chaborski (adományozási koordinátor) / Lufthansa

Kapcsolódó cikkek