A Lufthansa Csoport kapta az év Eco-légitársasága díjat

Forrás: turizmus.com

 2015. február 28. 09:39

A Lufthansa Csoport a fenntartható és felelős üzletvitelt beépítette stratégiai alapelvei közé, ezt ismerte el a jeles légiközlekedési szaklap, az Air Transport World (ATW), amikor a légitársaságnak ítélte oda az év Eco-légitársasága díjat.

A lap 2013-ban is elismerte a Lufthansa Csoport rendkívül széleskörű innovációs kezdeményezéseit a környezetvédelem területén, ami azt jelenti, hogy a társaság három éven belül második alkalommal tudhatja magáénak a rangos díjat. Az elismerést a Washingtonban tartott 41. légiközlekedési ipar eredményeit értékelő díjátadón (Annual Airline Industry Achievement Awards) vehette át a Lufthansa február 25-én.

A díj elnyeréséért leadott pályázatában a Lufthansa a csoport stratégiai környezeti programjával nyűgözte le az ATW szerkesztőségét. Ennek célja a környezet- és éghajlatvédelmet előtérbe helyező fenntartható mobilitás megteremtése - ez egyúttal kulcsfontosságú eleme a Lufthansa Csoport teljes, ez irányú tevékenységének is. A légitársaság számára fontos prioritás ezen a területen, hogy folyamatosan beruházzon egy hatékony, alacsony zajkibocsátású repülőgép-flotta megteremtésébe, valamint a nagyobb üzemanyag-hatékonyságot és kevesebb széndioxid-kibocsátást célzó különböző programokba.

A Lufthansa 2025-ig 263 új, csúcstechnológiát képviselő repülőgépet vesz át, listaáron mintegy 37 milliárd euró értékben. A vállalat aktívan támogatja az alternatív üzemanyagok terén folyó kutatásokat, 2011-ben a világon elsőként tesztelt hosszú távon bioüzemanyaggal működő járatot, a gép mindenfajta meghibásodása nélkül. 2015 tavaszától a légitársaság biokerozin keverékkel üzemelteti repülőgépét az oslói repülőtéren.