A Lufthansa Csoport sikerrel pozícionálta jegyértékesítési stratégiáját

Forrás: turizmus.com

 2016. április 02. 22:58

A Lufthansa Csoport légitársaságai (a Lufthansa, a SWISS, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines) kibővítették a közvetlen értékesítést, és sikeresen pozícionálták jegyértékesítési stratégiájukat a piacon.

„Stratégiánk egyik legfontosabb eleme, hogy meggyőzően prezentáljuk kiváló minőségű termékeinket az eddiginél jóval információgazdagabb B2B disztribúciós csatornákon” – hangsúlyozta Jens Bischof, a légitársaság értékesítésért felelős alelnöke és frankfurti csomópontjának kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a világ legnagyobb utazási kiállításán, a berlini ITB-n. A 2015 júniusában elindított stratégiaváltás keretében a Lufthansa Csoport számos sikert ért el. „Új kezdeményezésünkkel nagyobb mértékben bővítettük a közvetlen B2B-értékesítést az elmúlt hat hónapban, mint az azt megelőző öt évben.”

Az alábbi B2B disztribúciós partnerek már jelenleg is a Lufthansa Csoport közvetlen jegyfoglalási felületét, a Direct Connectet használják jegyértékesítésre a meglévő foglalási csatornák helyett:

• Németország legnagyobb repülőjegy-nagykereskedője, az AERTiCKET mellett már az FTI Csoport leányvállalata, az FTI-Ticketshop is üzembe helyezte a Lufthansa közvetlen jegyfoglalási felületét.

• A Lufthansa City Center üzleti utazásiiroda-lánc jelenleg teszteli a Direct Connectet. Az első utazási irodák csatlakozása március végén várható. A Lufthansa City Center franchise-rendszer várhatóan mintegy 300 irodában lesz elérhető.

• A Lufthansa Csoport és a Hogg Robinson Csoport közösen dolgoznak globális utazásszervezési divíziójuk (HRG) és technológiai divíziójuk (Fraedom) Direct Connect megoldásán.

• Az utazási irodák szegmensében új partnerkapcsolatok jönnek létre. Az L’TUR a közvetlen jegyfoglalási felület felhasználásával alakítja ki a Lufthansa Csoport járatait tartalmazó utazási csomagokat helyi és online üzletágánál.

• A német nyelvű országok egyik piacvezető, dinamikusan fejlődő utazási irodája, a Vtours már elindította a Lufthansa Csoport közvetlen jegyfoglalási felületét.

• A TUI megerősítette, hogy a Direct Connect bevezetését tervezi alternatív disztribúciós csatornaként, és a jövőben közvetlen kapcsolaton keresztül kíván járatokat foglalni a Lufthansánál.

A Lufthansa Csoport több fontos vállalattal, utazásszervezővel és utazási irodával is tárgyalásokat folytat a lehetséges közös megoldásokról. Különösen konstruktív tapasztalatcsere zajlik a lehetőségekről pl. a Thomas Cook utazási irodával. Az iparági partnereket máris 14 különböző technológiaszolgáltató támogatja. A www.lufthansagroup-directconnect.com/de/ címen található listára hamarosan újabb partnerek felvétele várható.

Az üzleti utazások piacán is komoly előrelépést ért el a Lufthansa a nemzetközi cégek számára kifejlesztett Direct Connect megoldásokkal. Az Andritz és az ArcelorMittal már kijelentette, hogy aktívan fogja ösztönözni a Lufthansa Csoport rendszereinek közvetlen elérését.  A Bayerrel jelenleg zajlanak a megbeszélések egy lehetséges külön csatlakozás kialakításáról. Azok az üzleti utazók, akik szívesebben foglalnak jegyet a www.LH.com portálon, a Traxo amerikai IT-szolgáltató segítségével továbbíthatják a foglalási adatokat saját számlázási rendszerükbe.