A Lufthansa segélyszállítmányt vitt Puerto Ricóba

Forrás: turizmus.com

 2017. október 06. 11:33

A Lufthansa Csoport egy MD-11 teherszállító repülőgépet indított a frankfurti repülőtérről a Puerto Rico nyugati partvidékén található Aguadillába, ahol a Lufthansa egyik műszaki bázisa működik, és a cég közeli településeken élő 400 munkatársa még ma is szenved a Maria hurrikán következményeitől.

A Lufthansa Csoport elhatározta, hogy segélyszállítmányokkal csatlakozik a szigetlakókat segítő humanitárius munkához.

A Lufthansa teherszállítójának rakterét összesen 80 tonna ivóvízzel, élelmiszerrel, ruházati és egészségügyi cikkel töltötték meg – mindazzal, amire a helyi lakosságnak sürgősen szüksége van. A Lufthansa Csoport az amerikai hatóságokkal szorosan együttműködve koordinálja és a támogatja a segélyszállítmány felhasználását. A projektet a Lufthansa Csoport jótékonysági segélyszervezete, a HelpAlliance készítette elő és valósította meg.

 

 

A Lufthansa Technik 2014 februárjában nyitotta meg aguadillai létesítményét (LTPR), amely többek között az Airbus A320 család gépeinek szervizelésével és karbantartásával foglalkozik. A központ eleinte főleg egyesült államokbeli légitársaságoktól kapott megrendeléseket, ami gyors növekedéshez vezetett. Ma az LTPR már jelentős szereplőnek számít a repülőgép-felújítási szolgáltatások piacán. Ez a létesítmény indította el az USA Munkaügyi Minisztériuma számára a repülőgépek szervizeléséről, karbantartásáról, javításáról és felújításáról szóló első oktatási programot Puerto Ricóban. A program a Puerto Ricó-i Egyetem non-profit leányvállalata, a Puerto Ricó-i Repüléstechnikai és Űrkutatási Intézet közreműködésével zajlik.

Az idén júniusban elindított gyakornoki program erősíti a kapcsolatot a Lufthansa Csoport egésze, a sziget és az Egyesült Államok között, és a helyi légi közlekedési ipar támogatása mellett az ország más részei elé is példát kíván állítani.