A Lufthansa Technik Group marad a Wizz Air karbantartója

Forrás: turizmus.com

 2015. november 20. 14:55

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága megújította szerződését a Lufthansa Technik Maintenance Internationallel (LTMI) és a Lufthansa Technik Budapesttel (LTB) a magyar, romániai és szlovákiai bázisú flottájának karbantartási munkáira.

A szerződések meghosszabbítását Budapesten írta alá Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, Ulrich Hollerbach, az LTMI vezérigazgatója és Dietmar Focke, az LTB vezérigazgatója. A nyolc évre szóló szerződések értéke nem publikus.

A megállapodások értelmében az LTMI-nél és az LTB-nél összpontosul minden flottakarbantartási feladat, beleértve a megelőző karbantartást és a teljesítménymonitoringot is. Az LTMI Romániában Bukaresten, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Temesváron és Craiovában, Szlovákiában pedig Kassán végzi munkáit, míg az LTB Magyarországon Budapesten és Debrecenben. Az LTB ezen felül a Wizz Air nemrég Budapesten megnyitott karbantartó hangárját is kezeli és működteti majd. A szerződés akár 100 szakképzett munkavállalónak biztosíthat állást a régióban.