A Lufthansa új járatot indít Frankfurt és Panama City között

Forrás: turizmus.com

 2016. március 06. 12:55

A Lufthansa mostantól egész évben rendszeresen repül Frankfurt és Panama City között. Az LH 484 számú járat helyi idő szerint 10.15-kor szállt fel Frankfurtban (FRA), és helyi idő szerint 16.40-kor szállt le az Aeropuerto Internacional de Tocumen (PTY) repülőtéren Panama City-ben.

A visszafelé induló LH 485 számú járat március 2-án este 18:45 perckor szállt fel, és március 3-án helyi idő szerint délelőtt 11 óra 35 perckor landolt Frankfurtban. A Lufthansa egész évben, heti öt alkalommal üzemelteti járatait az új útvonalon.

A Costa Rica és Kolumbia között fekvő Panama gazdaságát dinamikus és egyre gyorsuló növekedés jellemezte az utóbbi években. A világhírű Panama-csatorna mellett a kiterjedt bankszektor, a kedvező földrajzi fekvés és a fejlett infrastruktúra is számos üzletembert és turistát csábít a közép-amerikai országba. Az érintetlen tengerpartok, a nemzeti parkok esőerdői, mangrove-ligetei és az egyedülálló vízi élővilág felejthetetlen élményt ígérnek az ide érkezőknek.

 

Panama ideális kiindulópont a közép-amerikai országok és a Karib-tengeri szigetvilág felfedezésére, amihez számos kedvező továbbutazási lehetőséget kínál a Lufthansa és Közép-Amerika vezető légitársasága, a Panama City-i székhelyű Copa Airlines frissen megkötött kétoldalú közös járatüzemeltetési (codeshare) megállapodása.

Az új megállapodás értelmében a Lufthansa utasai sok esetben a Lufthansa járatszáma alatt foglalva utazhatnak tovább a Star Alliance partner légitársaságai közé tartozó Copa Airlines gépeivel 73 célállomás felé Ecuadorba, Venezuelába, Peruba és Costa Ricába. Cserébe a Copa Airlines utasai is igénybe vehetik a Lufthansa Csoport jelenleg 101 ország 261 célállomását lefedő globális hálózatát.

Mivel mindkét partner a Star Alliance tagja, utasaik mindkét légitársaság járatain gyűjthetik és beválthatják a törzsutas-kilométereket a Connect Miles és a Miles & More programban. Az új partnerkapcsolat további előnye, hogy a Lufthansa utasai már induláskor a Copa Airlines célállomására kezeltethetik a poggyászukat, az indulási repülőtéren felvehetik az összes beszállókártyát, és használhatják Panama City repülőtéri váróját.

Bár Panama City újonnan csatlakozott a Lufthansa útvonalhálózatához, a Lufthansa Csoport már nem idegen itt. Az LSG Sky Chefs 2014 márciusában új fedélzeti ellátó központot nyitott az Aeropuerto Internacional de Tocumen repülőtéren az 1963 óta működő korábbi létesítmény kiváltására. A fejlesztés része annak a repülőtér-bővítési programnak, ami az utóbbi évek jelentős utasszám-növekedése nyomán indult el Panama City-ben. A létesítmény jelenleg 500 főt foglalkoztat és átlagosan 27 ezer adag ételt állít elő naponta, mintegy 200 járat utasai számára.