A BalatonBike365 az év applikációja

Forrás: turizmus.com

 2021. december 22. 10:14

A Magyar Marketing Szövetség által felkért szakmai zsűri 2021-ben a Magyar Kerékpáros Szövetség mobilalkalmazását választotta az Év Applikációjának. A BalatonBike365 weboldal és applikáció a Balaton turisztikai fejlesztési térségébe kalauzol bennünket, méghozzá biciklivel, az év 365 napján.

Az applikáció a desztináció turisztikai értékeinek bemutatásán túl megkönnyíti az eligazodást és a keresést a gazdag turisztikai kínálatot alkotó szolgáltatások és vonzerők között, túraútvonalakat, úti célokat, attrakciókat ajánl, segíti a navigációt a terepen – bevonva a turizmus vérkeringésébe a tóparttól távolabb eső településeket, szolgáltatókat, kevésbé ismert, rejtett kincseket egyaránt - közölte a Magyar Kerékpáros Szövetség.

Az Év Honlapja és az Év Applikációja pályázatot immár 20. alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség, melyre idén összesen 331 projektet neveztek be.

2018-ban a Bringa Sportnak ítélték az Év Honlapja díjat, 2021-ben pedig a Magyar Kerékpáros Szövetség vezette konzorcium által megvalósított BalatonBike365 projekt weboldalát és mobiltelefonos alkalmazását is díjazták.

A honlap Sport és Életmód, valamint Turizmus kategóriában Minőség Díjat nyert, a mobilapplikáció pedig első helyen végzett a benyújtott 22 pályamű közül, így ez 2021-ben az Év Applikációja.„Egyedi, valós igényekre készült app, nagyon hasznos, jó megoldásokkal. Kompakt, jól szűrhető és kellően részletes ajánlások találhatóak az útvonalakhoz, desztinációkhoz. Ha jól előre tervezett útvonalon akarsz haladni egy részletes terv mentén, vagy csak hirtelen bicikliznél 1 órát, akkor is tökéletes az alkalmazás." – értékelt a zsűri.

evappja

A BalatonBike365 app első helyen végzett a benyújtott 22 pályamű közül, így ez lett 2021-ben az év applikációja

Fotó: Magyar Kerékpáros Szövetség

A díjnyertes applikációban kiemelt figyelmet kapott a Balatoni Bringakörút összekötése a Balaton déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben kijelölésre és kitáblázásra kerülő kerékpározható utakkal, valamint az északi részen kialakított - Magyarországon egyedülálló - erdei élményútvonallal. Célja továbbá a kerékpáros turizmus volumenének és arányának növelése, valamint a turisztikai forgalom térbeli és időbeni koncentrációjának ellensúlyozása, az alapszolgáltatások bővítése, a turisztikai szolgáltatási lehetőségek kiterjesztése a kerékpárosbarát szolgáltatók hálózatának középpontba állításával, a teljes körű tájékoztatás biztosítása, valamint a hálózatosodás elősegítése.

Megkérdeztük Princzinger Pétert, a projekt vezetőjét, hogy mit tart a most díjazott applikáció legjelentősebb erősségének.

„Amint azt a zsűri az értékelésben kiemelte, egy ilyen applikációnál nagyon fontos, hogy tényleges „kínálat” legyen az adatbázisban, és ami benne van, az pedig kellően friss és karbantartott legyen.” Ezzel a bírálók rátapintottak a lényegre, az applikációnk ereje a feltöltött tartalom: a 2800 szolgáltató és az 1000 ingyenesen látogatható vonzerő. Ráadásul a teljes adattartalom a magyaron kívül hat idegen nyelven jelenik meg, a felhasználó angol, német, holland, olasz, cseh vagy szlovák nyelvet állíthat be alapértelmezett nyelvnek. Ez nem csak a kerékpáros turistáknak releváns, ugyanannyira fontos az applikáció annak a 2800 szolgáltatónak is, akiknek a szempontjából ez egy marketing eszköz. Minden szolgáltató maga döntheti el, mennyire akarja kihasználni a Balatonbike365 applikáció nyújtotta lehetőségeket, mennyi és milyen információt oszt meg magáról az adatlapján. Aki szeretne láthatóvá válni a BB365 weboldalon úticélok között böngésző, útvonalat tervező vagy az applikáció segítségével navigáló cikloturisták, azaz a leendő vendégei körében, az néhány kattintással tölthet fel fotókat, frissítheti a nyitvatartási idejére vonatkozó információkat, vagy éppen egyedi ajánlatokkal szólíthatja meg leendő vásárlóit. Ebben természetesen segítünk nekik is, valamint a BB365 felületein megjelenni kívánó, későbbiekben csatlakozó újabb és újabb partnereknek is. Az applikáció fejlesztését is magában foglaló projekt átfogó célja, hogy minél több vendéget és ezáltal minél több költést generáljon a balatoni térség vállalkozásainak.” – emlékeztetett az elnök.

„A BalatonBike365 applikáció a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség alkotta konzorcium, valamint a Graphasel Design Stúdió és a Bigfish Internet-technológiai Kft. munkatársainak közös eredménye. A díj tehát a közös munka elismerése” – tette hozzá Princzinger Péter.