A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a konzuli védelemre hívja fel az utazók figyelmét

Forrás: MTI/Turizmus.com

 2024. június 12. 13:04

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége arra hívta fel a külföldre utazók figyelmét, hogy utazásuk megkezdése előtt regisztráljanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat oldalán, illetve töltsék le telefonjukra a megújult Konzinfo utazom mobil applikációt.

A Konzinfo Utazom a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának mobil alkalmazása, amely nemcsak az utazásra való felkészülést segíti, hanem annak során is gyakorlati információkkal látja el a felhasználót megközelítőleg 200 különböző országról, közvetlenül mobileszközükre. Fontos eleme a vészhelyzeti funkcionalitás, ami, ha a célországban válsághelyzetet hirdetett ki a Konzuli Szolgálat, azonnali értesítést küld a felhasználónak, és segíti a gyors kapcsolatfelvételt és segítségnyújtást.

A megújult alkalmazásban egyszerűen regisztrálhatunk konzuli védelemre, a vészhelyzeti üzenetek pedig a válsághelyzet lezárultáig bármikor megtekinthetők. A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai áttekinthetőbb formában jelennek meg, és az oldalról közvetlenül is behozható a célországban illetékes külképviselet(ek) elérhetősége a gyors kapcsolatfelvétel elősegítése érdekében – ismertetik a Konzinfo oldalán.

A Konzinfo Utazom alkalmazás megközelítőleg 200 országról nyújt megbízható utazási tanácsokat és konzuli információkat

Fotó: Konzuli Szolgálat

Különösen fontos ez a közelgő nagy sportrendezvények, zenei fesztiválok esetén - hangsúlyozta a MUISZ közleményében.

A Konzinfo Utazom applikáció letölthető innen: AndroidApple