Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás az osztrákok számára

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 10. 17:51

A forint gyengülése az eurónak, mint fizetőeszköznek a felértékelődést jelenti Magyarországon, ami különösen előnyös az osztrák utazók számára is - hívja fel a figyelmet az ORF osztrák közszolgálati csatorna.

A magyarországi szépészeti, egészségturisztikai szolgáltatások mindig is kedveltek voltak az osztrákok körében. Jó példa erre Sopron, ahol rendre sok osztrák fordul meg, hogy fogorvosi, kozmetikai szolgáltatásokat vegyenek igénybe, vagy elintézzék nagybevásárlásukat – érvel az ORF összeállítása, amelyről a GD Consulting blogja számol be.

A osztrák állami közszolgálati csatorna szerint az euró vásárlóértéke öt év alatt negyedével nőtt, vagyis ennyit gyengült a forint árfolyama az euróhoz képest. Míg öt éve közel 300 forintot adtak egy euróért, most 400-at. A cikk hivatkozik a Bank Austria legfrissebb kutatására, amely szerint Magyarország, mint turisztikai desztináció abszolút verhetetlen: az Ausztriában megkeresett 100 euró közel 180 eurónak felel meg, ha azt Magyarországon költik el. A lista dobogós helyein hazánkat Törökország (164 euró) és Horvátország (143 euró) követi.

Turisták Hévízen. Vonzó a külföldieknek a magyarországi nyaralás

Fotó: 123rf.com