A máltai reptéren is egyszerűbbé válik az utazók élete

Forrás: turizmus.com

 2024. június 10. 12:11

A Máltai Nemzetközi Repülőtér bemutatta az első új 3D-s biztonsági szkennert, amelynél nem kell az utasoknak folyadékot és elektronikát kivenni a kézipoggyászból.

Az új szkenner, amely a 100 ml-nél nagyobb űrtartalmú folyadékos palackok átvételét is lehetővé teszi az utasoknak, olyan technológiával rendelkezik, amely a korábbi modelleknél részletesebb információkkal látja el a repülőtér biztonsági személyzetét, így nincs szükség a folyadékok és az elektronika szétválasztására - osztotta meg az információt a közösségi médiában a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselete.

Új időszámítás kezdődik a máltai repülőtéren

Fotó:  Facebook / Malta International Airport

A Máltai Nemzetközi Repülőtér (MIA) vezérigazgatója, Alan Borg elmondta, hogy az új eszközök gyorsabb biztonsági átvizsgálást és kevesebb stresszt jelentenek az utasok számára a biztonság veszélyeztetése nélkül. És bár csak egy szkennert vezettek be, Borg szerint a repülőtér jó úton halad, hogy az év végére mind a hat biztonsági sávban megjelenjenek az új eszközök. Évek óta kötelezték az utasokat, hogy a repülés előtti biztonsági ellenőrzések részeként vegyék ki a laptopokat, táblagépeket és folyadékokat a kézipoggyászból, a 100 ml-nél nagyobb tartályokat pedig tiltották.

Az ebben a hónapban bemutatott szkenner megszünteti e korlátozások szükségességét, mivel lehetővé teszi a biztonsági személyzet számára, hogy 3D-s és részletesebb képeket nézzenek meg a poggyászról. A repülőtér vezérigazgatója „könnyűnek" nevezte az új szkenner utasélményét, és azt mondta, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá tette a biztonsági ellenőrzéseket.

„Időt takaríthat meg azzal, hogy nem kell folyadékot és laptopot kivennie a táskájából. Ez lényegesen gyorsabb és jelentősen javítja az utasok élményét" – mondta Borg.

Bár a folyadék mennyiségére vonatkozó korlátozások nem vonatkoznak az új szkenneren való áthaladásra, a repülőtéri biztonságiak további vizsgálatokat végeznek a 330 ml-nél nagyobb tartályokon, mondta Borg, de hangsúlyozta, hogy továbbra is fel lehet őket vinni a fedélzetre.

Kifejtette, hogy a nagyobb mennyiségű folyadékot szállítani kívánó utasokat a biztonsági bejáratnál „köszönők" fogadják, és az új szkennerhez irányítják, a családokat, az üzleti és VIP-ügyfelek előnyben részesítve.