A márciusi ifjak is felszállnak a Zsuzsi-vonatra a hosszú hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2022. március 11. 11:49

Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű erdei kisvasútja március 12-én, szombaton indítja menetrend szerinti járatait, így aki a hosszú hétvége alatt tartalmas kikapcsolódásra vágyik, annak érdemes betervezni egy Zsuzsi-napot a családdal vagy barátokkal.

A Zsuzsi Erdei Vasút életében több szempontból is különleges az előttünk álló hosszú hétvége. Egyrészt, hogy elindulnak a kisvonat menetrend szerinti járatai, másrészt a négynapos hétvége során két eseménnyel is várják Hármashegyalján az utasokat, akik a kisvasutas utazás élménye és az erdei programok mellett ízelítőt is kaphatnak az idén 140-ik születésnapját ünneplő kisvonat egész évet átfogó ünnepi programkínálatából.

A kisvonatos utazás élménye és az éledő természet látványa már önmagában is maradandó élményt kínál. Ezt teszi még teljesebbé március 12-én, szombaton az Ismerd meg a saját „belső erdődet”! elnevezésű esemény, valamint március 15-én, kedden a Márciusi ifjak a vonaton címre keresztelt megemlékezés és program nemzeti ünnepünk alkalmából.

Idén 140 éves Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű erdei kisvasútja, a Zsuzsi

Fotó: Visit Debrecen

A részletes programokról a Visit Debrecen oldalán talál információkat.

A négynapos hosszú hétvége alatt a Zsuzsi Erdei Vasút az alábbi menetrend szerint közlekedik:

Vonat indulás a Ruyter utcai kiinduló állomásról: 9:15, 13:30

Visszaindulás Hármashegyaljáról: 12:00, 15:30

Március 12. és április 23. között a Zsuzsi Erdei Vasút csak hétvégén és ünnepnapokon indít menetrend szerinti járatokat, melyek 9:15-kor és 13:30-kor indulnak a Ruyter utcai kiinduló állomásról, és 12 órakor, valamint 15:30-kor indulnak vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe.

A Zsuzsi Erdei Vasút további programjait és aktuális menetrendjét a zsuzsivasut.hu oldalon lehet megtekinteni.