A Marshaller a Travelport legújabb felhasználója

Szerző: PR

 2014. augusztus 12. 14:03

A Travelport bejelentette, hogy a légiközlekedési piac újdonságait folyamatosan lekövető alkalmazásprogramozási (API) termékének, a Travelport Universal API-nak legújabb hazai felhasználója a Marshaller Repülőjegy Iroda.

A Travelport a globális utazási disztribúciós rendszerek közül egyedülálló módon stratégiai alap pillérének tartja a nyitott platform támogatását, azaz repülőjegyes, hotelfoglaló és autóbérlő foglalási felületének webfejlesztők számára biztosított elérését. Ennek köszönhetően a Marshaller Repülőjegy Iroda mostantól mind a B2C (www.repulj.hu), mind a B2B (www.noniata.hu) viszonteladói online értékesítési felületein az uAPI által támogatott háttérrel biztosítja ügyfelei számára a valós idejű foglalás lehetőségét.

A Universal API teljes értékű hozzáférést biztosít a Travelport GDS-ek tartalmához, amely magába foglalja a hagyományos és fapados légitársaságokat, az egyes légitársaságok kiegészítő szolgáltatásait, az autóbérlést és a jelenleg piacon lévő egyik legszélesebb választékkal bíró hotelfoglaló rendszert is.

Ezzel együtt a Marshaller Repülőjegy Iroda Magyarországon elsőként vezeti be online felületen a Travelport Universal API által egyedülálló módon támogatott, ún. Merchandising funkciót, amellyel a felhasználóknak lehetőségük nyílik a foglalás során, és azt követően is a légitársaságok által ajánlott kiegészítő szolgáltatások (pl. extra poggyász, fizetős ülőhely, vagy nagyobb lábtér) foglalására. A Merchandising funkció segítségével az Universal API-t használó online utazási irodák egy szofisztikáltabb értékesítési technikával érhetnek el versenyelőnyt társaikhoz képest.

Bíró Balázs, a Travelport magyarországi ügyvezetője elmondta: „A Travelport folytatja az eddig is jól bevált stratégiát, amely megerősíti vezető pozícióját a világ legtehetségesebb fejlesztőiből álló közösség összefogásában, és a legújabb technológiai megoldásokkal való ellátásában, egyúttal teret engedve a külső fejlesztőknek, hogy a Travelport technológiájával létrehozott alkalmazásokat egy mindenki által elérhető nyitott platformon értékesíthessék. Ha ezt kombináljuk a Travelport által biztosított páratlan tartalommal, képesek vagyunk ügyfeleinknek egy olyan erős eszközt adni a kezébe, amellyel komoly előnyre tehetnek szert a hazai piacon".