A MÁV applikációjában is megválthatók a helyi buszbérletek Várpalotán

Forrás: MTI

 2021. február 26. 12:14

A MÁV új applikációjában is megvásárolhatók lesznek a helyi buszbérletek Várpalotán március 1-jétől. A fejlesztés illeszkedik a MÁV és a Volán csoport fejlesztéssorozatába, amelynek keretében városi helyi bérleteket tesznek elérhetővé a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz vezérigazgatója elmondta, hogy az alkalmazás évi mintegy 8 ezer vásárlási lehetőséget vált ki Várpalotán. Közölte, hogy 60 ezer autóbuszjárat 7 vonalon, 1,3 millió utast szállít a városban. Az applikáció használatával az utasok meg tudják tervezni az utazást, megvehetik a vonatjegyet és a buszbérletet.

A jegyértékesítés, a menetrendi összekapcsolás, valamint az utastájékoztatás területén már korábban is történt közös fejlesztés a MÁV és a Volán között azzal a céllal, hogy minél több utast nyerjenek meg a közösségi közlekedésnek – tette hozzá a vezérigazgató.

A két vállalat közötti stratégiai közös együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása és egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. Az újítások ezen kívül gyorsabb és egyszerűbb jegyvásárlást kínálnak az utasok számára.

A Volánbusz vezérigazgatója elmondta azt is, hogy az elmúlt két évben csaknem 900 új buszt állítottak forgalomba a helyi és helyközi közlekedésben. Idén a tervek szerint több mint 800 új autóbusz beszerzését tervezik, amelyek várhatóan 2022 végéig állhatnak forgalomba országszerte.Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója elmondta, hogy a fejlesztések során lehetőség szerint a magyar kis- és közepes vállalkozások munkáját veszik igénybe és kiemelte a digitális fejlesztések jelentőségét is.

mav_app

Az újítások gyorsabb és egyszerűbb jegy- és bérletvásárlást kínálnak az utasok számára

Fotó: MÁV

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere arról beszélt, hogy a két cég közösen lehet igazán versenyképes. Az új applikáció jelentőségét növeli, hogy mára a lakosság jelentős hányada rendelkezik okostelefonnal, így képes az alkalmazás előnyeit kihasználni – fűzte hozzá.