A MÁV rendszeres csatlakozást biztosít az EFOTT-ra vonattal érkezőknek

Forrás: turizmus.com

 2022. július 12. 15:31

Július 13. és 17. között rendezik az EFOTT-ot a Velencei-tónál, Sukorón. A már akár emeletes, KISS motorvonattal érkező fesztiválozók számára Velence és Kápolnásnyék vasútállomáson is rendszeres csatlakozást biztosít a Volánbusz a rendezvény helyszínéhez legközelebb eső buszmegállóhoz.

Budapest és a Velencei-tó között napközben félóránként közlekednek az elővárosi Z30 és G43 vonatok, de aki szívesen utazna emeletes, KISS motorvonattal, az a Velencei-tó más fürdőhelyei mellett az EFOTT-ra is érkezhet ezekkel.

Az esti koncertekre utazáshoz ideális a 14:27-kor és a 18:27-kor Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra induló vonat, mely mindennap KISS motorvonattal közlekedik. Ezek mellett, a hétvégén a 13:27-kor és a 17:27-kor Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra induló G43-as járaton is emeletes vonaton lehet utazni. Az éjszakai időszakban a fesztivál ideje alatt a Bagolyvonatok sűrített menetrend szerint, óránként közlekednek a Velencei-tó partjánál Budapest és Székesfehérvár (Balaton) között. A Bagolyvonatok megállnak Velence és Kápolnásnyék állomáson is.

Azoknak a diákoknak, akik vonattal utaznak az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára vagy onnan haza, a MÁV-START a 15, 30 vagy 60 napos Vakáció bérlet váltását ajánlja, különösen, ha a nyár hátralevő részében is utaznának még vonattal bárhol az országban.

A jegyvásárlás legkényelmesebb módja a MÁV applikáció, amin keresztül bárhol, bármikor gyorsan és sorban állás nélkül meg lehet vásárolni a vonatjegyet, amit utazásnál is elektronikusan, az appból lehet bemutatni, az online jegyvásárlásra a vasúttársaság ráadásul 10 százalék kedvezményt nyújt a pénztári árhoz képest. Aki automatából venne jegyet, a Velencei-tó partján minden állomáson és megállóhelyen megteheti, a nap bármely szakában.

A Volánbusz-járatok Velence vasútállomástól a fesztivál helyszínéhez legközelebb eső, Enyedi utcai megállóhelyhez munkanapokon 20 óráig minden óra 00 perckor, hétvégén minden páratlan óra 00 perckor indulnak. Visszafelé az utolsó járat munkanapokon 18:45-kor, hétvégén 17:45-kor indul. Kápolnásnyék, vasútállomástól Velence, Enyedi utcához 23:30-ig munkanapokon minden óra 30 perckor, hétvégén 17:50-ig minden páratlan óra 50 perckor, majd 18:30-kor, 19:30-kor, 20:25-kor és 23:30-kor indulnak a járatok. Visszafelé az utolsó járat naponta 23:12-kor indul.

Az EFOTT különbuszai Kápolnásnyék állomáson csatlakoznak a vonatokhoz 30-60 percenként, ezekre külön jegy váltása szükséges. Az EFOTT buszai az éjszaka is folyamatosan közlekednek, így a Bagolyvonatokhoz is csatlakoznak. A buszok menetrendje az EFOTT holnapján érhető el.