A MÁV-START is kitelepült a Szigetre

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 12. 14:18

A Sziget Fesztivál látogatóinak kényelme és az állomási pénztárak tehermentesítése érdekében a helyszínre települt jegypénztárral, megerősített nemzetközi járatokkal, a Keleti pályaudvaron állomási információs szolgálattal, speciális térképes szórólapokkal segít a vasúttársaság.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség van belföldi és nemzetközi menetjegyek, bérletek vásárlására a Sziget városközpontban található pénztárkonténerben. A MÁV-START munkatársai segítsenek megtalálni a legkedvezőbb vasúti eljutási lehetőséget és a legolcsóbb elérhető ajánlatot, legyen szó akár egy bécsi kirándulásról, akár egy többhetes európai körútról. Vasárnapig naponta 11 és 20 óra között tart nyitva a pénztár, hétfőn 8-tól 11 óráig várja az utasokat – írja a vasúttársaság közleményében.

Amennyiben az utas belföldi utazásához nem jogosult kedvezményre, a rendezvény ideje alatt a Sziget-pénztárban korlátlan számban válthat a MÁV-START vonalaira belföldi teljesárú menetjegy helyett 20 százalékos kedvezményes menetjegyet elővételben akár későbbi időpontokra is.

 

Az augusztus 17-éig tartó 23. Sziget Fesztiválra csaknem 70 országból érkeznek látogatók, rengetegen vonattal, ami a nyári nemzetközi forgalomban jelentős többletterhelést eredményez. A vasúttársaság megerősíti nemzetközi járatait és augusztus 17-én 12 óra 10 perckor SZIGET mentesítő vonatot indít Budapestről Bécsbe.

A MÁV-START a fesztiválra utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármelyik belföldi állomásról a fővárosba és vissza.

A nyári időszakban megnövekszik a nemzetközi utazások száma, ezért a társaság javasolja, hogy a Keleti pályaudvar és Kelenföld állomás nemzetközi pénztárai helyett az utasok válasszák az online jegyvásárlást. Budapesten rövidebb várakozási időre kell számítani a József Attila utcai menetjegyirodában, a Nyugati vagy a Déli pályaudvar, illetve Kőbánya-Kispest állomás nemzetközi pénztáraiban, továbbá a Wasteels, a Neckerman, a Blaguss és az IBUSZ partneri pénztárakban.