A metrósok sztrájkja után a buszsofőrök tartanak munkabeszüntetést Barcelonában

Forrás: MTI

 2016. február 23. 15:43

A metró dolgozóinak hétfői sztrájkja után kedden a buszsofőrök munkabeszüntetése nehezítette a közlekedést Barcelonában, ahol a Mobil világkongresszust tartják ezekben a napokban.

A buszsofőrök tiltakozó akciója kétszer két órás időszakot érint: reggel 9 és 11 óra között illetve este fél 8 és fél 10 között a szolgáltatások 30 százalékát biztosítják az utasok számára.

Az időszakos sztrájk ellenére nem voltak komolyabb fennakadások a közlekedésben, és nem következett be a hétfőihez hasonló közlekedési káosz sem, amikor a metrósok munkabeszüntetése miatt a közutakon 12 kilométeres kocsisorok és jelentős dugók alakultak ki.

A barcelonai közlekedési vállalat (TMB) és a szakszervezetek képviselői kedd hajnalig ültek a tárgyalóasztalnál, de nem jutottak egyezségre, így szerdára a metrósok ismét sztrájkot hirdettek, ahogy a buszsofőrök akciója is megismétlődik csütörtökön.

A tiltakozást nem véletlenül időzítették a kongresszus idejére, mivel ez a mobil iparág világszinten legjelentősebb eseménye minden évben, amelyre körülbelül 95 ezer résztvevőt vártak Barcelonába.

A szakszervezetek a sztrájkkal béremelést és a határozatlan idejű szerződések arányának növelését követelik a közlekedési vállalattól.