A miskolci lett Európa legszebb adventi villamosa

Forrás: MTI

 2022. január 04. 13:55

Ötödik alkalommal is elnyerte az Európa legszebb adventi villamosa címet Miskolc feldíszített járműve az MHD86 nevű cseh portálon meghirdetett nemzetközi szavazáson - közölte a Miskolc Városi Közlekedés Zrt.

A közlekedési magazin ötödik alkalommal hirdette meg a legszebb adventi villamos versengést. Idén 11 ország 23 járműve jelentkezett, hogy elnyerje az Európa legszebb adventi villamosa címet. Az első helyen ötödik alkalommal végzett Miskolc, Pilsen megvédte a korábbi évek második helyét, a bronz pedig most először Prágát illeti.

adventi villamos

A miskolci adventi villamos belseje évről évre megújul

Fotó: Hello Miskolc

A miskolci adventi villamos legelőször 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel a 210-es pályaszámú Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót. 2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe: az elmúlt kilenc évben volt már piros és óarany színű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át. Mai mézeskalács házikó formáját 2019-ben nyerte el, a belső tere azonban évről évre megújul.

adventi villamos

A nyertes villamos egészen január 6-ig közlekedik a városban

Fotó: Hello Miskolc

2021 adventjén a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A nyertes villamos egészen január 6-ig közlekedik a városban.