A Műcsarnokba szervezett látogatást tagjainak a MUISZ

Forrás: turizmus.com

 2017. február 28. 13:08

Csaknem 50 utazási iroda vett részt február 27-én a Magyar Utazási Irodák Szövetsége Kultúra és Fenntarthatósági Bizottsága által szervezett szakmai látogatáson a Műcsarnokban.

A MUISZ keretein belül decemberben alakult Kultúra és Fenntarthatósági Bizottság fő célkitűzése a turizmus és a kultúra közötti átjárhatóság támogatása – hangsúlyozta Nyúl Erika, a bizottság vezetője. Ennek első állomása volt a Műcsarnok bejárása, amely tavaly Budapest második legnépszerűbb múzeum lett a turisták körében.

A szakmai találkozón Szegő György művészeti ügyvezető röviden bemutatta az elmúlt két év kiállításait, valamint ízelítőt adott az idei esztendő legfontosabb rendezvényeiből.

A közel 2800 négyzetméter területű kiállítóhely 2016-ban 100 ezer látogatót fogadott. Az intézmény sikerének kulcsa a vizuális művészetek mellett különböző társművészetek befogadása, hiszen a művészeti ágak összekapcsolása különösen fontos a turizmusban – hangzott el.

MUISZ-tagok a Műcsarnokban

Közkedvelt szolgáltatás a tárlatvezető "kit" készülékek használata, mert csoportoknál élvezetesebbé és egyben szabadabbá teszi a vezetést, ez elsősorban angol nyelven, de akár egyéb nyelveken is megrendelhető.

Az irodák rövid tájékoztatást kaptak arról is, hogy egyes termek rendezvényhelyszínként is megrendelhetők exkluzív csoportok részére, igény szerint akár catering szolgáltatással.

A bemutatkozást követően kötetlen beszélgetést folytathattak az irodák szakmai kérdésekről, majd Pálfi Gábor kommunikációs igazgató izgalmas tárlatvezetésével megtekinthették Az első aranykor című kiállítást.