A MUISZ is részt vesz az ECTAA tuniszi közgyűlésén

Forrás: turizmus.com

 2016. december 01. 16:59

Sokáig kérdéses volt az ECTAA (az európai utazási irodák szövetségeinek szervezete) év végi közgyűlésének helyszíne. A végső döntéshez kétségtelenül hozzájárult a Magyar Utazási Irodák Szövetségének áprilisban, Sousse városában megrendezett sikeres közgyűlése is.

A december 1–2. között Tuniszban megrendezett közgyűlés forró témákkal indult. Az eseményt az észt elnök, Merika Hallik azzal nyitotta meg, hogy a brit, holland és német kollégák azért nem lehetnek jelen a közgyűlésen, mert ezek az országok a Tunéziába történő utazást még mindíg nem javasolják.

 

Ez a példa is jól mutatja – mondta el az elnök –, hogy mennyire elavult és átpolitizált a "travel warning" rendszer Európában. Az elnök bízik abban, hogy hamarosan minden európai ország feloldja a Tunéziát sújtó korlátozásokat, ahogyan erre az elmúlt időszakban már több szervezet is felszólította a korlátozásokat fenntartó országokat. Információk szerint a napokban sor kerül a Sharm el Sheikh-i repülési tilalom feloldására is.

A rendezvény első előadója, Javier Gellego Alonso – korábban IATA- (International Air Transport Association) tisztségviselő – mint független tanácsadó segíti az ECTAA és az ETTSA  (European Technology and Travel Services Association) szervezetek munkáját a IATA működésének megreformálásában. Abszurdnak és a XXI. században elfogadhatatlannak nevezte, hogy csak a légitársaságok valós vagy vélt érdekei érvényesülnek egy évi 650 milliárd dolláros üzletben, miközben a többi szereplő nélkül ez a forgalom fenntarthatatlan lenne.

A képen a Tunéziai Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Mohamed Ali Toumi és az ECTAA elnöke, Merika Hallik látható.