A MUISZ is részt vett az ECTAA montenegrói közgyűlésén.

Forrás: turizmus.com

 2015. május 28. 11:42

A montenegrói Budvában tartotta soros féléves közgyűlését az ECTAA (Európai Utazási Irodai Szövetségek Egyesülése) , az eseményen a Magyar Utazási Irodák Szövetségét Hajdú Attila, a MUISZ nemzetközi kapcsolatok bizottságának vezetője képviselte.

Az ülés fő témái között volt a Malév és a Spanair csődök után maradt, máig rendezetlen pénzügyi helyzet; az elfogadáshoz közeledő európai uniós csomagtúra törvény tervezete; a biztosításközvetítési törvénytervezet ügye; a légi utasok jogaival kapcsolatos tervezetek és az EU-s PNR kérdés.
A közgyűlés vendége volt Elzbieta Bienkowska belső piacokért és a KKV-kért felelős biztos asszony, aki ezen a fórumon is elmondta: senki ne számítson arra, hogy az EU, vagy az egyes országok korlátokat állítanak az új gazdasági, üzleti modellben tevékenykedő cégek elé. Minden tagországot arra bíztatnak, találja meg a módját az újszerűen működő cégek tevékenységének szabályozására és megadóztatására. Egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a változás, a fejlesztés a leggyakrabban kívülről érkezik minden területen.


A társszervezet HOTREC ügyvezetője, és a Toposophy nevű görög kutatócég vezetője az alternatív gazdaság térnyeréséről és exponenciális növekedéséről szólt.
Az ECTAA - főként a GDS rendszerekből álló - áltársult tagjainak köre kibővült Tunéziával és Marokkóval.