A MUISZ is tárgyalt a tunéziai turisztikai miniszterrel

Forrás: turizmus.com

 2016. március 19. 14:33

A berlini ITB kiállításon Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke is részt vett az ECTAA (európai utazási irodák szövetségének ernyőszervezete) által szervezett tunéziai turisztikai miniszteri találkozón.

A megbeszélés  legfontosabb témája a biztonság volt. Selma Elloumi Rekik, miniszter asszony elmondta, hogy elsődleges cél a szállodák és a turisztikai látnivalók környékén szükséges biztonsági intézkedések felülvizsgálata. Német valamint angol biztonsági szakértők bevonásával elemzésre kerülnek a  meglévő biztonsági előírások és jogszabályok, mely egy új szabályozás előkészítését valamint a turizmusban dolgozó munkatársak képzését is magában fogalja.
További fontos cél a hosszú távú minőségi fejlesztések elősegítése, elsősorban a turisztikai infrastruktúra, szállodák, személyszállítás, repülőterek, biztonság és a turisztikai képzés vonatkozásában.


Mint ismeretes Tunézia turizmusának 80%-a a tengerparton összpontosul. Fontos, hogy a tengerparti szolgáltatások minőségi fejlesztése mellett egyéb turisztikai termékek népszerűsítése is hangsúlyosabb legyen, meghosszabbítva ezzel a turisztikai szezont.( pl. kulturális turizmus, alternatív turizmus, Sahara, wellness, golf turizmus)
A miniszter asszony külön megköszönte a MUISZ tagjainak a tunéziai közgyűlés iránti érdeklődésüket és biztos abban, hogy a rendezvény résztvevői pozitív élményekkel gazdagodva térnek haza az útról.