A MUISZ-tagok sikeresnek tartják az Utazás 2019 kiállítást

Forrás: turizmus.com

 2019. február 25. 14:25

A MUISZ-tagok egyöntetű véleménye szerint a február 21-i sikeres szakmai nap után február 23-án és 24-én is nagyobb volt a forgalom a tavalyi évinél.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is kollektív standdal vett részt a Magyar Utazási Irodák Szövetsége az Utazás kiállításon 16 társkiállítóval. A kiállítás utolsó napján rövid értékelést tartottak a kiállításon részt vett MUISZ-tagok, és egyöntetű véleményük szerint a forgalom nagyobb volt a tavalyi évhez viszonyítva. Az Utazás kiállítás a Boatshow-al együtt történő megszervezése kiváló elképzelés, és az Y-generációt megszólító bloggerek, előadók meghívása szintén telitalálat volt. Sajnálatos módon az ugyanebben az időpontban megrendezett prágai, bukaresti és belgrádi kiállítás miatt sok desztináció nem volt jelen a kiállításon, nagy volt az érdeklődés, a látogatók konkrét utazási szándékkal érkeztek az irodákhoz.

A MUISZ 16 társkiállítóval vett részt az Utazás kiállításon

Fotó: MUISZ

Jól érzékelhető volt a minőségi utakat keresők számának növekedése is az előző évekhez képest, így a szakma bizakodva néz a 2020-as kiállításra. Az elhangzott vélemények alapján az irány egyértelműen jó, erősíteni kellene azonban még a programokat.

A megbeszélésen részt vevők támogatnák, hogy a kiállítás végén, egy másik pavilonban legyen könnyűzenei koncert. Ez szintén hozzájárulna ahhoz, hogy több látogató érkezzen, azaz a belépődíjak még több „élményt” tartalmaznának. A kiállítás két utolsó napján a kiállító utazási irodák egy külön teremben rövid kisfilmeket, vlogokat vetítenének különböző desztinációkról, és vlogolási és drón használati előadások is érdekessé, vonzóvá tehetik a rendezvényt, ezzel is hozzájárulva az Y-generáció megmozdításához.

Mint ahogyan azt a Hungexpo szervezői elmondták, jövőre várhatóan február 27. és március 1. között kerül sor az Utazás Kiállításra, de a szakmai szereplők kérésére 2021-ben a rendezvény időpontja január második felére illetve február elejére is áttehető, természetesen figyelembe véve a külföldi kiállítások dátumát. Erről a MUISZ egy kérdőív segítségével kérdezi meg tagjait. A Hungexpo a kiállítás ideje alatt kutatást is végzett, melynek kiértékelését követően kap pontos képet a szakma a látogatói létszámról és összetételről.