A munkaerőhiány miatt korlátozza a járatok számát a londoni Gatwick repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2022. június 19. 09:47

A pünkösdkor tapasztalt káoszra reagálva a nyári időszakra szűkíti kapacitásait a londoni Gatwick repülőtér.

A második legforgalmasabb brit légikikötő közölte, hogy júliusban naponta maximum 825 le- és felszállást engedélyeznek, augusztusban pedig 850-et. A pandémia előtt 950 le- és felszállást is végrehajtottak a repülőtéren a legforgalmasabb napokon. Az intézkedéssel az ésszerűbb és színvonalasabb szolgáltatást szeretnék elősegíteni – írja a bloomberg.com.

A repülőtérnek, amelynek a két legfontosabb ügyfele az EasyJet és a British Airways, más légikikötőkhöz hasonlóan az üzemeltetés összeomlásával kellett szembenéznie pünkösdkor. Az üzemeltető szerint a földi kiszolgálást végző és más cégek súlyos munkaerő-problémái miatt nyáron nem lehetne elkerülni a további késéseket és az utolsó percben történő törléseket, ha a kapacitás a tervezett szinten maradna.

A repülőtéren a pandémia előtt akár napi 950 le- és felszállást is végrehajtottak

Fotó: ©tktktk/123rf.com

Stewart Wingate, a repülőtér ügyvezetője szerint döntésükkel segíteni akarnak a földi kiszolgálóknak és a légitársaságoknak, hogy jobban össze tudják egyeztetni a menetrendet a meglévő erőforrásokkal.

Néhány órával korábban az amszterdami Schiphol repülőtér is 20 százalékos korlátozást jelentett be, ezáltal a júliusi napokon 13 500 utassal kevesebbet, 67 500 utast fognak kezelni.