A Neckermann télen is dinamikusan csomagol

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 08. 19:45

Rendhagyó, filmvetítéssel egybekötött workshopra hívta partnereit kedden a Neckermann a Sugár moziba, hogy bemutassa 2015/2016-os téli árualapját, amely négy kontinens egzotikus úti céljait öleli fel, Európa legkedveltebb síterepei mellett.

Hosszú prezentációk helyett ezúttal vizuálisan, a képi világgal szerette volna megszólítani viszonteladó partnereit a Neckermann, amihez kézen fekvő volt a helyszínválasztás, egy mozi.

A vásznon egymás után peregtek az utazási iroda téli árualapjának desztinációiról készült imázsfilmek, köztük a Seychelle-szigetek, Egyiptom, Ausztria, Olaszország, Svájc, Málta, Ciprus, Szlovákia, a Kanári-szigetek, Madeira legszebb tájairól, látnivalóiról és kínálatáról, de felvillant egy-egy rövid spotban az Arab Emírségek, Dél-Afrika, Mauritius, a Maldív-szigetek, Thaiföld, a Dominikai Köztársaság, Kuba, Jamaica és Mexikó is. Láthattunk kedvcsinálót az MSC Cruises „úszó városairól", a busztranszfert és magyar nyelvű utaskísérőt magában foglaló tengeri hajóutak az utazási iroda egyik legdinamikusabban fejlődő terméke.

Önálló kisfilmmel mutatkozott be a Bahia Principe Hotels & Resorts spanyol szállodavállalat, amely négy országban (Spanyolország, Dominika, Mexikó, Jamaica) 26 felső kategóriás hotellel rendelkezik, csakúgy, mint a Neckermann anyavállalata, a Thomas Cook saját márkás, különféle célcsoportokat megcélzó szállodái. Utóbbiakból jelenleg 16 országban 209 egység van: a Sentido hotelek kiemelkedő wellness-, sportolási és szórakozási lehetőségeket kínálnak, a smartline márkát fiatalos design és kiváló ár-érték arány jellemzi, a SunConnect szállodák egész területén ingyenes a wifi, emellett számos digitális aktivitás elérhető, a Sunprime-okba csak 16 éven felüli vendégeket várnak, míg a Sunwing resortok családi pihenéshez ideálisak.

Békefi Veronika ügyvezető igazgató bevezető előadásában éppen a Neckermann árualapjának sokszínűségére és tetszőleges variálhatóságára hívta fel a figyelmet, amit a filmek is közvetítettek. A cég régről ismert erősségei – stabilitás, kiszámíthatóság és biztonság – mellett az elmúlt években bebizonyosodott, hogy képes felvenni a kesztyűt és azonnal reagálni a gyorsan változó igényekre – fogalmazott. Nem csupán a választékot, hanem a kínálatot is fejlesztették, a céljuk az, hogy mindenféle keresletet ki tudjanak elégíteni, az egyszerűtől a luxusig. A viszonteladókat is arra biztatta az ügyvezető, ne féljenek az újdonságoktól, mert az utasok ma már nagyon gyakran értékeket keresnek, nem az olcsóságot, s használják ki a Neckermann által nyújtott dynamic packaging (dinamikus utazási csomagok) lehetőségét.

A 2015/2016-os téli szezon ajánlatait két önálló katalógusban (Utazások repülővel, Síajánlatok és téli üdülések) gyűjtötték össze. A síelni indulóknak Olaszországban például már 9, Ausztriában 12 euróért kínálnak egy éjszakára szállást. A „télből a nyárba" típusú ajánlatok között erősítették a körutazásokat. Újdonság a FLEXOption, azaz a flexibilis átfoglalás lehetősége: az indulás előtt legkésőbb 10 nappal indoklás nélkül átfoglalhat az utas egy másik útra – minimális díj ellenében.

Az idei nyári szezon forgalmáról Békefi Veronika elmondta, rendkívül jól indult az előfoglalási időszak, de júliusban a görög pénzügyi válság és annak a hazai média általi tálalása nyomán megtorpantak a foglalások. A Neckermann ugyan nem törölte egyetlen görög charterjáratát sem, de szeptemberben már erősen akciózni kényszerül – ahogy a piac többi szereplője is – a gépek megfelelő töltése érdekében. A szezon egészét tekintve – az eddigi eredmények alapján – 15-20 százalék közötti forgalombővülést vár az ügyvezető igazgató, de ez lehetett volna sokkal több is – tette hozzá.

 

A "mozizást" követő workshopon a kis csoportokba szervezett viszonteladók forgószínpadszerűen kaptak részletesebb tájékoztatást a téli kínálatról, a katalógusbemutató végén pedig a napokban mozikba került Vakrandi című vígjáték levetítésével lepte meg a Neckermann partnereit.