A NiT Hungary támogatja a hop-on hop-off tendert

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 01. 21:09

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. augusztus 1-jén egyeztetést tartott a városnéző hop-on hop-off autóbuszos piac átszervezésével kapcsolatos aktuális kérdésekről, ahol a városnéző autóbuszos vállalkozások mellett a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) is részt vett.

Mint a NiT Hungary közleménye írja, az egyeztetésen a BKK Zrt. vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán tájékoztatást adott a városnéző autóbuszos szolgáltatások felülvizsgálatára és átszervezésére vonatkozó Fővárosi Közgyűlési döntés hátteréről, illetve az ezzel kapcsolatos jövőbeni feladatokról.

A koncesszió célja, hogy növekedjen a szolgáltatás színvonala, csökkenjen a fővárosi belső kerületek forgalom- és környezetterhelése, kiszámítható gazdálkodási és működési jövőkép alakuljon ki a városnéző autóbuszos szolgáltatások tekintetében, továbbá a szolgáltatások lebonyolítása rendezett viszonyok között valósuljon meg.

A városnéző hop-on hop-off autóbuszos piacra vonatkozó koncessziós jog odaítélésére nyílt versenyeztetési eljárásban kerül sor, amely lehetőséget biztosít valamennyi, az előírásoknak megfelelő feltételekkel rendelkező vállalkozás számára a versenyben történő részvételre. A pályázaton konzorciumok is indulhatnak, illetve alvállalkozók igénybevétele is lehetséges.

A NiT Hungary támogatja, hogy a városnéző autóbuszos szolgáltatások piaci viszonyai hosszú távú rendezésére versenyeztetési eljárás keretében kerüljön sor, amely során az érintett vállalkozásoknak is lehetőségük van a megmérettetésre, ezáltal egy olyan piaci modell alakítható ki, ami biztosítja e szolgáltatás hosszú távú gazdálkodási és működési jövőképét.