A nők előtt tiszteleg az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2017. március 06. 14:33

A Nemzetközi Nőnap alkalmából is kifejezi elismerését női munkatársai felé az Emirates.

A légitársaság dolgozóinak közel 44%-át alkotó, repülőmérnökként, szerelőként, a légiirányításban, illetve a menedzsmentben egyaránt kulcsfeladatokat ellátó hölgyek mindig is nagyban hozzájárultak a több mint 31 éves múltra visszatekintő Emirates sikeréhez.

Az Emirates jelenleg több mint 150 országból 29 ezernél is több nőt alkalmaz, akik a légiközlekedés teljes spektrumának munkaköreiben megtalálhatók. Több mint 18 ezren légiutaskísérőként dolgoznak, a többiek pedig képviseltetik magukat műszaki és szaktudást igénylő területeken, valamint vezetői szerepekben is. A teljes női munkaerő közel 2.5%-a a légitársaság menedzseri pozícióit foglalja el, és egyre többen választanak olyan szakmákat is, amelyeket hagyományosan férfias munkaként tartanak számon. Az elmúlt évtizedben az Emirates növekedésével összhangban nőtt a női munkavállalók száma, és a teljes dolgozói létszám női hányada is 6%-kal emelkedett.

 

 

Az Emirates 24 országból származó női pilótaszemélyzete, a kadétokat is beleértve 20 és 59 éves kor között van. Az egyiptomi Nevin Darwish kapitány az első arab származású hölgy, aki A380-as repülőgépet irányít – az alábbi videóban Darwish kapitány és az Egyesült Arab Emirátusokból származó Alia Al Muhairi elsőtiszt irányítja az ikonikus A380-as gépet Dubajból Bécsbe.

Az Emirates Engineering létesítményben a nők hivatásos repülőgépmérnökként, szerelőként és technikusként dolgoznak a repülőgép-karbantartás és -javítás területein. A hölgyek továbbá kulcsfontosságú pozíciókat töltenek be a légiirányításban: a forgalmi előtérben repülésüzemi tisztként, kiszolgálási felügyelőként és terhelési felügyelőként, a műveleti központban pedig légiforgalmi diszpécserként és részlegvezetőként tevékenykednek.