A norvégok is rajonganak Svédországért

Forrás: turizmus.com

 2017. július 25. 14:50

Az Európán kívülről Svédországba érkező turisták száma megkétszereződött az utolsó években. Jelentős számban érkeznek németek, de töretlen a norvégok utazási kedve is a szomszéd országba.

Korábban történt

Ahogy mondani szokták Stockholmban, ha Svédországban látsz egy turistát, akkor az valószínű egy norvég – írja a svéd Metro újság. A svéd statisztikai hivatal felmérése szerint a norvég turisták nyolc százalékát teszik ki a Svédországba látogatóknak, és ez a szám nem nagyon változott az utolsó nyolc évben. Ebben a változatlan rajongásban szerepet játszik, hogy ma is alacsonyabbak az árak itt, mint Norvégiában, és ez nem módosult az utóbbi évtizedek alatt sem. Ezek után a németek következnek 5,7 százalékkal.

A stockholmi városháza patinás épülete

 

Ami meglepetést okoz, az a messzi országokból érkező turisták száma, ami 2,6 százalékról 5 százalékra nőtt az utóbbi években. Elsősorban a kínaiakról, japánokról, dél-koreaiakról és más ázsiai országokból érkezőkről van szó – ők sokat költenek és köztük sok a design és kortárs képzőművészet rajongó – de az amerikai turisták száma is megnőtt.

A turisták Stockholmot szeretik a legjobban, de szívesen kirándulnak az ország más részeire is, például a norvég és svéd határ körül fekvő városokba, amelyek egyébként is útba esnek az Oslo és Stockholm között megtett utakon.

 

Kapcsolódó cikkek