A nyaralás mindenek előtt

Forrás: turizmus.com

 2017. július 10. 11:55

A régióban a magyarok kiemelkedően sokat költenek nyári utazásaikra – adta hírül a Wizz Tours egy, a közép-európai országokat összehasonlító felmérésének eredményét.

A Wizz Tours a magyar, a román és a lengyel utazók több ezer foglalását vetette össze június 30-ig. A három közép-európai országból Magyarország látványosan kiemelkedik a nyaralási kedv szempontjából. Míg az összes utazást tekintve a nyaraló úti célok aránya Romániában 44%, Lengyelországban 45%, addig nálunk ez a szám közel 60%. Az igazi nyári időszakban pedig még magasabb lesz, várhatóan 70% fölé emelkedik a nyaralások foglalási aránya a magyar utazók körében.

"A nyár persze mindenhol a fő utazási szezon, de Magyarországra ez fokozottan igaz, ami azt is jelenti, hogy nálunk sokkal alacsonyabb a szabadidős utazók körében a városlátogatások aránya" - mutatott rá Csanálosi István, a WIZZ Tours ügyvezetője.

 

Fotó: Wizz Air

A nyaralás fontosságát az is jelzi, hogy a három ország összehasonlításában messze mi költünk a legtöbbet fejenként a nyári utazásra. Átlagosan több mint 400 euró, azaz közel 125 000 forintért foglalnak fejenként a magyarok nyári szabadságukra, s ez jóval magasabb, mint a 300 eurós, azaz nagyjából 93 000 forintos lengyel, vagy a 330 eurós, tehát valamivel százezer forint feletti román átlag – mutat rá a közlemény.