A nyaraltatásra csoportosítja át erőit a Lufthansa-csoport

Forrás: turizmus.com

 2021. február 25. 14:33

A cégcsoport tagjai számos járatukat készülnek törölni a május 1. és október 30. közötti időszakra, közben számos új nyaraló úti cél felvételét is bejelentették.

Az elhúzódó koronavírus-járvány miatt számos járat törléséről döntöttek a Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaságok a 2021. május 1. és október 30. közötti időszakra. Az intézkedés a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Swiss, az Air Dolomiti és a Brussels Airlines kínálatát egyaránt érinti – tudta meg a touristik aktuell.

A csoport azzal indokolta a döntést, hogy a kínálat idejében történő kiigazítása biztosítja, hogy a nyári foglalások a szűkített menetrenden alapuljanak, és a jövőben kisebb valószínűséggel kerüljön sor törlésekre. Amint azonban újra lehetővé válnak az utazások, várható a kínálat bővülése.

A járattörlések február 25-től fokozatosan jelennek meg a foglalási rendszerekben.

A Lufthansa Group csütörtöki közleményében ugyanakkor azt írja, hogy a klasszikus nyaraló úti célokba erőteljes nyári kínálatbővítésre kerül sor. A cégcsoport tagjai ugyanis arra számítanak, hogy a korlátozások feloldásával rendkívüli módon megnő a kereslet a nyaralóprogramok iránt.

A légitársaságok a szabadidős úti célokban erősítenek

Fotó: Lufthansa Group

A Lufthansa például Frankfurtból mintegy 20, Münchenből 13 új nyaraló úti cél felvételét tervezi a menetrendbe a nyári időszakra, hangsúlyosan a Karib-térségbe, a Kanári-szigetekre és Görögországba. De több, eddig csak a hideg hónapokban kínált, távoli úti cél is elérhető lesz a légitársaságokkal nyáron, így pl. Malé a Lufthansával, vagy Mauritius a Lufthansa-csoport új, hosszú távú járatokat kínáló légitársaságával, a Eurowings Discoverrel.