A nyáron már heti ötször repül Budapestre a Qatar Airways

Forrás: turizmus.com

 2021. március 24. 14:44

Március 28-tól, a nyári menetrendi időszakban már négy, illetve öt alkalommal fog közlekedni a járat Budapest és Doha között.

A Qatar Airways jelenleg heti háromszor működtet járatot Dohába, modern Boeing 787-es Dreamliner gépekkel.

A növekvő keresletre reagálva, a nyári menetrendben a légitársaság járatot sűrít: március 28-tól az eddigi hétfő, péntek, vasárnap napok mellett csütörtökön is közlekedtet gépet Budapestre és vissza Dohába, egészen június 13-ig.

Boeing 787-es a levegőben

Fotó: Qatar Airways

Ezt követően a hátralévő időszakban, azaz október 29-ig további 1 járattal bővül a kínálata, a plusz gép a keddi napokon fog üzemelni. Ennek következtében a légitársaság a nyár elejétől heti öt járattal kínál a magyaroknak kitűnő csatlakozást Dohán keresztül több, mint 130 úti célra.

 

Dreamlinerekkel a Seychelle-szigetekre

További jó hír, hogy a Seychelle-szigetek március 25-től megnyitja kapuit a turisták előtt. Ez azt jelenti, hogy az indulás előtt 96 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be a szigetekre és nyaralhatnak választott szálláshelyükön.

A hírre reagálva a Qatar Airways a korábbi A320-as gépek helyett áprilistól B787-es Dreamlinerekkel fog a szigetországba közlekedni heti 3 alkalommal. Budapestről kiváló a csatlakozás, oda-vissza 3 óra az átszállási idő.

A Maldív-szigetekre is kedvező árakon lehet turista-repülőjegyet vásárolni március 31-ig. Ötnapos elővásárlás szükséges és minimum 7 napos kinti tartózkodás. A karantén elkerülésére érkezéskor 72 órával az indulás előtt elvégzett, negatív PCR-teszt felmutatása szükséges.