A Pál utcai fiúktól a budapesti mulatókig

Forrás: turizmus.com

 2016. február 15. 18:53

Február 25. és 28. között több mint 100 különböző, túlnyomó részt ingyenes tematikus sétát kínál a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az Idegenvezetői Világnap alkalmából.

A kamara célja, hogy a hazai közönség, a helyi lakosság, a városvezetők és a média figyelmét is felhívja Budapest rejtett értékeire, gazdag látnivalóira. A négynapos, több mint 100 különböző tematikus sétát, speciális városnézést és különleges lehetőségeket magában foglaló programsorozat túráinak túlnyomó része ingyenes, ám a legtöbb előzetes regisztrációhoz kötött. Az előző évek tapasztalatai alapján az óriási érdeklődés miatt célszerű mielőbb jelentkezni a www.bkik.hu oldalon.

Idén olyan különleges sétákon lehet részt venni, mint a Pál utcai fiúk lakhelyének felfedezése, a főváros egykor nagyhírű mulatóinak feltérképezése, a szecessziós építészet remekműveinek bejárása, vagy a tematikus utcák (Falk Miksa, Bartók Béla, Ráday stb.) történetének bemutatása. Most is indul városnézés busszal, hajóval és villamossal, a mozgásukban korlátozottak számára mikrobuszos városnézést szervez a BKIK. A programsorozat zárónapján, vasárnap a rendezvények központja idén is a Bálna Bevásárlóközpont lesz.