A párizsi Charles de Gaulle a legtöbbet fejlődött repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2015. május 16. 14:37

A Skytrax World Airport Awards, az iparág egyik legrangosabb elismerése az Air France légi csomópontját minősítette a “legtöbbet fejlődött repülőtérnek”. Ezen felül pedig a reptér 2M terminálját is a világ top 6 legjobb terminálja közé sorolták.

A világ minden tájáról szavazó utasoknak köszönhetően a párizsi Charles de Gaulle repülőtér elnyerte a „legtöbbet fejlődött repülőtér” díját. A Skytrax utaselégedettségi felmérése a világ legnagyobb független szakmai felmérése. A szavazás a repülőtéri szolgáltatások és a termékek minőségét értékeli, az indulástól egészen az érkezésig.

A reptér az alábbi díjakat is magáénak tudhatja:

- Az Air France M váróját a 2E terminálon a világon a hatodik legjobb termináljának minősítették
- Top 5 legjobb repülőtér bevásárlás szempontjából
- Top 10 legjobb repülőtér a szolgáltatás terén

 

Európa legerőteljesebb repülőterén, a párizsi Charles de Gaulle-on az Air France-KLM csoport több mint 230 célállomást szolgál ki több mint 100 országban. Az Aéroports de Paris, a Repülőtéri Hatóság és az Air France légitársaság 743 millió dolláros beruházásának köszönhető a hatalmas fejlődés. Az innováció részeként a megújulás mellett a terminálok funkcionalitásának fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektettek. A légi csomópont újításai lehetővé teszik, hogy az átszálló utasok repülőtéren töltött ideje minél élvezetesebben teljen.

A világ egyik legjobb termináljának kikiáltott M váró a 2E terminálban a nemzetközi forgalmat támogatja. A 2012-es nyitás óta a SkyTeam erre a terminálra irányította át járatait, ahol az Air France hálózatának legnagyobb várója is található. A 3000 m2-es utas várót a természet ihlette. A rengeteg növény izgalmas kültéri kertek és belső virágszigetek formájában szűri a levegőt.

A fejlesztéseknek köszönhetően Európa harmadik legfontosabb légi csomópontjában az utasok kellemesen tölthetik el minden percüket. Trendi és elegáns üzletek, kiváló éttermek, hangulatos kávézók és pezsgő atmoszférájú bárok sorakoznak egymás mellett. Közismert márkák, neves divattervezők darabjai, és lenyűgöző gasztronómiai kínálat közül válogathatnak a látogatók.

Az átfogó szolgáltatások fejlesztésébe beletartozik a több millió nemzetközi utas átszállásának megkönnyítése. Az Air France azokra az utasokra is gondol, akik nem beszélnek angolul vagy franciául, hiszen a légitársaság csapata 9 nyelven nyújt segítséget a reptéren.

Kulcsfontosságú adatok az Air France légi csomópontjáról:
34 millió utas évente
A párizsi Charles de Gaulle repülőtér forgalmának 54%-át az Air France utasai teszik ki
átlagban napi 92 000 utas
670 járat naponta
340 kísérő nélküli kiskorú utas naponta
550 mozgássérült vagy mozgáskorlátozott utas naponta