A párizsi repülőtér egy fiatal magyar fotós szemével

Forrás: turizmus.com

 2015. július 14. 12:02

A francia légitársaság második alkalommal rendezi meg az Air France Pop-up Gallery fotókiállítást, mely idén egy fiatal magyar fényképész látásmódjával mutatja be a megújult párizsi Charles de Gaulle repülőteret.

2015-ben a mindössze huszonegy éves szabadúszó Rizmajer Antal (a képen jobbról) nyerte el a lehetőséget az online szavazást követően, hogy megnyissa élete első önálló kiállítását, Gondtalan utazás címmel. A képek Nánási Pál (a képen középen) fővédnökségével készültek.

 

2014-ben rendezték meg első alkalommal az Air France Pop-up Gallery fotókiállítást – akkor Nánási Pál lencséjén keresztül mutatták be a magyar közönségnek a párizsi Charles de Gaulle repülőteret. A nagy sikerre való tekintettel az egyszeri eseményből sorozat lett, amelynek célja azonban némiképp megváltozott. Az Air France fotópályázatot hirdetett, melynek témája a Gondtalan utazás címet kapta.

A beérkezett pályaművekből Nánási Pál válogatta ki a 10 legjobbnak ítélt munkát, ezekre pedig a nagyközönség szavazhatott a közösségi médiában. A két legtöbb szavazatot elérő versenyző ellátogatott a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre, ahol Nánási Pál a vezetésével és szakmai tanácsaival, de saját látásmódjuk szerint elkészítették a maguk portfolióját a repülőtérről. A két fotós portfoliója közül ismét az online közösség választhatott.

 

Az Air France Pop-up Gallery 2015 fotókiállítás július 13-tól augusztus 13-ig minden nap ingyenesen megtekinthető a Café Vian French Bistróban (VI., Budapest, Liszt Ferenc tér 9.).