A pesti rakpart hétvégéken ismét a gyalogosoké lesz

Forrás: MTI

 2021. március 26. 10:30

A főváros újra megnyitja a gyalogosok és a kerékpárosok számára hétvégéken – az útszakaszt érintő beruházások megkezdéséig – a pesti rakpartot – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal. Ezenfelül a főváros számos kirándulóhelyére is felhívják a budapestiek figyelmét.

Március 27-én ismét a Margit híd és a Közraktár utca között nyitják meg a pesti rakpartot, így több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen – írták.

A rakpart szombat reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autóforgalom elől.

Arra kérnek mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, viseljen maszkot és tartsa a védőtávolságot, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogat.

A fővárosban mintegy 860 hektárnyi természetvédelmi területen lehet a távolságtartást betartva sétálni vagy sportolni

Fotó: enbudapestem.hu

Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöld felület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet – a távolságtartás járványügyi szabályait betartva – sétálni vagy sportolni.

Az enbudapestem.hu oldalon összegyűjtve megtalálhatók Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei – hívták fel a figyelmet.